Luiten nog altijd kansrijk

Nederlandse nummer 1 in voorlaatste groep van start in slotronde op Valderrama.

Zo 'makkelijk' als op de eerste twee dagen ging het niet op moving day, maar Joost Luiten hield de schade op een lastiger spelend Valderrama binnen de perken en doet zondag gewoon mee om de overwinning in het Andalucia Valderrama Masters.

Level par is geen score waar je voor aanvang van moving day voor tekent, maar Luiten zal er gaandeweg de ronde steeds meer vrede mee hebben gehad dat dat zijn uiteindelijke score zou worden. 

Vanaf de tee was Luiten net iets minder scherp en dat zorgde voor lastiger approaches naar de green. Die slagen naar binnen waren goed, maar net iets minder goed dan gisteren, en waar de putts op de tweede dag vrijwel zonder uitzondering vielen, liepen ze nu regelmatig net langs de hole, of lipten ze deze. Aan de andere kant kwam Luiten ook een paar keer goed weg: hier rolde een bal net niet de waterhindernis in, daar kon hij met goed course-management de hole redden.

Met drie birdies en drie bogeys kwam de Nederlandse nummer 1 uiteindelijk tot een score van level par voor de dag. Hierdoor zakte hij iets op het leaderboard, maar de schade aan het eind van de dag was hoe dan ook te overzien. Met een totaal van zes onder par staat hij met nog achttien holes te spelen op de derde plaats, twee slagen achter gastheer en koploper Sergio Garcia.

Luiten kan op de slotdag heel goed zien wat de Spanjaard van plan is, want ondanks het lichte verlies op het leaderboard start Luiten ook zondag in de laatste groep. Net als de Engelsman Daniel Brooks die met een 64 oprukte naar de tweede plaats in het klassement.

Leaderboard

Later meer

(Foto: Getty Images)