Scandinaviërs winnen Tulip Challenge

Kouwenaar en Modder schieten net te kort

Koen Kouwenaar en Danielle Modder zijn lang in de race voor de overwinning in de Tulip Golf Challenge maar moeten uiteindelijk hun meerdere erkennen in onze Scandinavische noorderburen.

Kouwenaar, speler van Best Golf, had met een laatste ronde in 73 slagen (+1) helaas geen antwoord op de 69 (-3) van de Deen August Tjor Host. Uiteindelijk eindigd hij met rondes 74-69-73 derde in het algemeen klassement. De in Duitsland woonachtige Nederlandse Danielle Modder kon haar sterke eerste twee rondes (72-72) geen vervolg geven en sloot af met een 78 (+5) waardoor ze, achter de Deense Nicole Bone Lorup (75-72-72), als tweede eindigde in het algemeen klassement bij de meisjes.

Het golftoernooi op de Drentsche Golf & Country Club was van donderdag 19 tot en met zondag 22 oktober het strijdtoneel voor de beste jeugd golfers van Europa. Uitslagen tellen mee voor de World Amateur Golf Ranking (WAGR) en NGF Ranking. De tweede editie van de Tulip Golf Challenge is georganiseerd door Pro Golf Events en maakt deel uit van de Global Junior Golf Tour en Global Junior Golf 21golfleague.

Drie dagen lang hebben de deelnemers wind en regen moeten trotseren om een goede score neer te zetten. ‘Het was voor ons als organisatie elke ochtend een uitdaging om de golfbaan in de best mogelijke staat te krijgen’ aldus Martin van der Schans van Pro Golf Events.

Ondanks de uitdagingen voor zowel de spelers als de toernooiorganisatie kijkt Pro Golf Events terug op een geslaagde tweede editie. ‘We zijn trots op de goede samenwerking met de Drentsche Golf & Country Club en al haar vrijwilligers en op het sterkere en grotere deelnemersveld’ aldus Henk van Dijken. ‘Wij gaan deze lijn doortrekken om een van de toonaangevende jeugdtoernooien van Nederland en Europa te worden’.

Bekijk alle uitslagen op: http://www.globaljuniorgolf.com/Tulip-Golf-Challenge-Livescoring.html     (Persbericht)