Oosterhoutse Golfclub volop in beweging

Renovatie Oosterhoutse Golfclub voltooid.

oosterhoutse golfclub

De Oosterhoutse golfclub bestaat inmiddels al 32 jaar maar wie denkt dat de club op haar lauweren rust heeft het bij het verkeerde eind. De club is juist volop in beweging en ontwikkeling. Er is veel werk verzet door een groot aantal vrijwilligers en het greenkeepersteam zodat De Oosterhoutse straks nog beter op de kaart staat.

Inmiddels ligt er de schitterende 18-holes park- en bosbaan, met 6 nieuwe holes en nadert de nieuwe prachtige en zeer uitdagende Par-3 baan haar voltooiing. Deze par-3 baan is ontworpen door baanarchitect Frank Pont, één van de huidige autoriteiten op dit gebied in NL met o.a. De Haagsche, De Pan en de Eindhovensche in zijn portefeuille en met ook grote internationale renovatie- en nieuwbouw projecten in o.a. Duitsland, Spanje en zelfs Engeland.

De nieuwe par-3 baan heeft een volwassen uitstraling, omdat de baan is gesitueerd op de voormalige holes 2 – 5 van de oude 18 holes baan. De oorspronkelijke “signature” hole 5 van de 18 holes baan is één op één terug te vinden op de par-3 baan. Vier oorspronkelijke greens konden worden overgenomen in het par-3 baanontwerp.

Frank Pont; “Met de bouw van 9 deze hoogwaardige par-3 holes heeft De Oosterhoutse visie getoond in een sterk veranderende golf markt waarin steeds meer vraag komt naar spelvormen die minder lang duren en toch een uitdaging voor de spelers vormen.”

De lengte van deze baan is 1.250 meter, met 4 holes langer dan 150 meter. De kortste hole heeft nog steeds een afstand van 95 meter. Kortom een volgroeide en volwassen par-3 baan met serieuze en uitdagende holes.

Onlangs is de baan ingemeten en wij weten op korte termijn of we kunnen melden dat De Oosterhoutse de langste Par 3 baan van Nederland heeft. Op de vraag of dat ook zo is antwoordt Frank Pont: “Waarschijnlijk wel!”

(persbericht)

Clubs & amateurs
  • Oosterhoutse Golfclub