Leishman neemt het voortouw

De Australiër opende het eerste toernooi van het jaar met een 67, zes onder par.
Marc Leishman

Het Sentry Tournament of Champions was jarenlang ook het allereerste toernooi van het seizoen.

Maar nu de wedstrijden van de PGA Tour in navolging van het Europese circuit al voor Nieuwjaar van start gaat, zijn we op het Kapalua Resort op het Hawaiiaanse eiland Maui al aan toernooi nummer negen toe.

De formule is echter onveranderd: alleen wie in het jaar ervoor minimaal één wedstrijd won, mag meedoen op de par-73 baan.

Van de 34 deelnemers had Marc Leishman dus op dag een de beste score. Hij sloeg vijftien greens en maakte acht birdies om een slag voorsprong op de rest van het veld te nemen.

Jhonattan Vegas uit Venezuela en de Amerikaan Brian Harman bezetten met een 68 de tweede plaats.

De top-3 van de wereld doet ook mee op Maui. Dustin Johnson opende met een 69, Jordan Spieth liet een 75 noteren en titelverdediger Justin Thomas kreeg een 71 achter zijn naam.

Van de twee Europeanen deed de Spanjaard Jon Rahm het met een 71 (12de plaats) het beste. Jonas Blixt uit Zweden kwam na een 77 met een heel wat minder goed gevoel van de baan af: alleen U.S. Open-kampioen Brooks Koepka had meer slagen nodig, liefst 78 stuks.

Ziggo Sport Golf zendt de tweede ronde van middernacht tot vier uur live uit. Voor het hele tv-schema en meer bijzonderheden: zie preview in Deze Week in Golf.

Stand na dag 1 en vanaf vrijdag 23.00 uur Live Scoring dag 2

Laatste nieuws