Callaway Rogue driver met titanium 'tralies'

De staven die het clubhoofd en de zool van Callaway drivers verstevigen, zijn bij de Rogue drivers gemaakt van titanium. Samen met het dunne clubblad zorgt dit voor meer balsnelheid en vergevingsgezindheid.
Callaway Rogue

De Jailbreak technologie bestaat uit 'zandlopervormige' staven die de kroon en de zool met elkaar verbinden, wat het clubhoofd stijver maakt. Hierdoor kan het clubblad bij impact meer energie verwerken, wat volgens Callaway weer resulteert in extra balsnelheid. Het nieuwe X-Face clubblad heeft verschillende diktes, zodat de balsnelheid ook op peil blijft als je de sweetspot mist.

De 'tralies' achter het clubblad kennen we van de Epic drivers, maar bij de nieuwe Rogue drivers zijn ze gemaakt van titanium, waardoor ze 25% lichter zijn geworden. Ook de zeer dunne kroon van koolstoffiber bespaart gewicht, waardoor er meer massa laag en aan de zijkanten van het clubhoofd kon worden geplaatst. Dit maakt de Rogue – die een groter profiel heeft dan zijn Epic – stabieler (hoog MOI) en vergevingsgezinder dan zijn voorganger.

Om de aerodynamica te verbeteren riep Callaway wederom de hulp in van Boeing, die eerder meewerkten aan de Speed Steps op de kroon van eerdere modellen. Bij de Rogue optimaliseerde de vliegtuigbouwer het ontwerp van de leading-edge, om de luchtweerstand te verminderen en dus met dezelfde swingsnelheid meer clubhoofdsnelheid te genereren.

Je kunt zonder extra kosten kiezen voor shafts van 40, 50, 60, 70 en 80 gram van Aldila en Project X.

Naast de Rogue driver, komen er ook een Rogue Sub Zero driver (nog minder spin) en Rogue Draw driver (anti-slice) beschikbaar. Bij de fairwaywoods kun je kiezen voor een standaardversie of een Sub Zero model.

Prijs: € 549,- (drivers), € 329,- (woods)

www.callawaygolf.com

Laatste nieuws