Mizuno golfschoenen met een 'hardloopkarakter'

We kennen Mizuno natuurlijk vooral van de gesmede ijzers, maar het Japanse merk heeft ook een rijke historie op het gebied van schoenen. Dit voorjaar komen de Wave Cadence en de NexLite BOA op de markt.
Mizuno schoenen

Vorig jaar besloot Mizuno ook in Europa weer schoenen te gaan verkopen en het succes van de extreem lichte NexLite LS vindt in 2018 navolging in de nieuwe generatie NexLite BOA, met intern sluitsysteem in plaats van traditionele veters.

Met het wieltje naast de tong draai je een in het bovenwek geïntegreerde draad van staal en nylon aan, die je voet heel secuur omsluit en zorgt voor een optimale pasvorm. De pasvorm blijft ook langer in stand. Met een gewicht van 275 gram is dit een van de lichtste golfschoenen op de markt.

De NexLite BOA is verkrijgbaar in zwart, rood/wit en zwart/wit voor mannen, en wit/goud en wit/roze voor vrouwen. Hij is gegarandeerd twee jaar waterdicht.

Helemaal nieuw is de Wave Cadence, volgens Mizuno de 'ultieme lange afstand golfschoen', die ook na 36 holes nog comfortabel is. Hij is gebaseerd op de beroemde hardloopschoenen van het Japanse merk, maar dan met extra zijwaartse steun die je tijdens de golfswing nodig hebt.

Het Wave platform werkt met een middenzool die trillingen dempt maar toch stabiel is. De unieke vorm absorbeert en verspreidt de krachten die je voet moeten incasseren als hij de grond raakt. De zool biedt volgens Mizuno bij elke stap een zacht en comfortabel gevoel.

'Het wordt gebruikt door marathonlopers over de hele wereld', zegt Motohiro Jinno van Mizuno. 'Maar het is net zo effectief voor 36 holes op een golfbaan. De golvende zoolplaat geeft steun en stabiliteit, waardoor je voet minder snel moe wordt en je die laatste paar holes makkelijker speelt.'

De nieuw geconfigureerde zoolplaat zorgt ervoor dat de Wave Cadence zich goed houdt op oneven terrein, terwijl hij tevens een stevige basis biedt tijdens de golfswing. Dankzij het gebruik van hard X10 koolstofrubber is de zool duurzaa en biedt hij veel grip, geholpen door de Silver Tornado Tour Lock softspikes.

De Wave Cadence is waterafstotend en beschikbaar in zwart, groen/zilver/blauw, wit/wart/groen en rood/zilver/blauw.

Prijs: € 129,- (NexLite BOA), € 149,- (Wave Cadence)

golf.mizunoeurope.com

Laatste nieuws