100 holes voor het goede doel

Voormalig topamateur zamelt geld in voor project in Zuid-Afrika

willem vork

Willem Vork, bij de NGF verantwoordelijk voor een goed verloop van veel amateurtoernooien, is niet alleen voormalig topamateur en oud-caddie van Tim Sluiter, hij is sinds enige tijd ook zeer begaan met het project Little Superheroes. De mede door hem opgerichtte stichting stelt zich ten doel om kleinschalige ontwikkelingsprojecten in Zuid-Afrika te steunen en ontwikkelen.

Op de website van de stichting zegt Vork over zijn betrokkenheid het volgende: 'In het dagelijks leven organiseer ik golfwedstrijden voor de Nederlandse Golf Federatie. Deze baan geeft mij elke winter de kans om verre reizen te maken. Zo ben ik de laatste jaren onder andere in Afrika, Azië en Zuid-Amerika geweest. Naast dat ik heel veel mooie dingen heb gezien tijdens deze reizen, heb ik echter ook veel armoede gezien. Steeds meer kreeg ik het besef dat we het in Nederland extreem goed voor elkaar hebben en dat het tijd werd om wat terug te geven aan de wereld.'

Zaterdag 21 april combineert Vork zijn werk (golf) met zijn idealen als hij op één dag honderd holes gaat proberen te spelen op de dan nog niet geopende baan van Links Valley. 

'The Links Valley zal officieel pas medio mei worden geopend, wat betekent dat ik een unieke kans heb om hopelijk 100 holes te spelen. De laatste 9 holes van de dag zal ik spelen met voormalig European Tour speler Robert-Jan Derksen aan mijn zijde. Voor 2 golfers is er de mogelijkheid om voor een bedrag van €1.000,- per persoon mee te spelen tijdens deze laatste 9 holes', schrijft Vork op Facebook over zijn actie.

Wie geinteresseerd is om met Vork en Derksen mee te spelen tijdens de laatste negen holes, of wie de actie - en daarmee het project - op een andere manier wil steunen kan terecht bij https://littlesuperheroes.nl/little-superheroes-the-links-valley/. Doneren kan al vanaf €0,25 per gespeelde hole.

Bezoek hier de website van Little Superheroes

Clubs & amateurs
  • Golfsupport