Garmin Z80: gps-laser met baanweergave

Wil je de accuratesse van een laser, het overzicht van gps én een grafische lay-out van de hole? De Garmin Approach Z80 combineert deze functies, zodat je alle informatie hebt om de perfecte drive of approach te slaan.

Approach Z80

De Approach Z80 is een laserafstandsmeter met gps, die je nauwkeurig de afstand naar de vlag geeft – tot maximaal 320 meter en met een nauwkeurigheid van 25 cm. Daarnaast biedt hij grafische functies, zoals een full-color 2D-weergave van de volledige hole – met afstanden tot de green, hindernissen en lay-up area's – en een close-up van de green.

Wanneer je door de afstandsmeter kijkt, zie je de CourseView aan de linkerkant van het beeld, met daarnaast de afstanden tot de hindernissen en de green. Met een druk op de knop meet je de afstand tot de vlag, en tegelijkertijd wordt er ingezoomd en krijg je een 2D weergave van de green (GreenView), met daarbij de afstanden tot het begin, midden en einde van de green.

Als je de afstand tot de vlag meet, wordt er een laserafstandsboog op de 2D-kaart zichtbaar. Zo krijg je een goede indruk van de situatie op de green en zie je precies waar de pin staat. De boog kan ook worden ingezet om andere doelen op de baan in beeld te brengen, zodat duidelijk is welke hindernissen in het spel zijn.

De Z80 weet automatisch op welke hole je bent en geeft een nauwkeurig beeld van de layout en de par van de hole. PlayLike Distance houdt rekening met hoogteverschillen, en bij blinde slagen geeft de PinPointer zowel de afstand als de richting naar het midden van de green.

Beide functies zijn eenvoudig uit te schakelen, zodat de Approach Z80 tijdens toernooien en voor Q-kaarten gewoon gebruikt mag worden.

Dankzij 6x zoom biedt de Z80 een groot en helder beeld en ingebouwde beeldstabilisatie helpt bij het schieten van de vlag. Er is informatie over 41.000 golfbanen voorgeladen.

De waterdichte gps-laserrangefinder weegt 226 gram, is 12,3x8x4,2 centimeter groot en wordt geleverd met een draagtas met karabijnhaak, zodat je 'm makkelijk aan je golftas kunt hangen. Hij werkt tot 15 uur op een oplaadbare batterij.

De Approach Z80 ligt vanaf half mei in de winkel.

Prijs: € 650,-

www.garmin.com/golf