Day beste in Wells Fargo

Late birdies stellen zege veilig. Team Ierland wint tweede editie GolfSixes

jason day

De Aussie lag goed op koers voor de elfde zege uit zijn loopbaan, en de tweede van het seizoen, maar leek de overwinning in het Wells Fargo Championship met bogeys op dertien en veertien (bal in het water) alsnog uit handen te geven. Birdies op zestien en zeventien bezegelden echter het lot van de achtervolgers en stelden de cheque van ruim 1,3 miljoen dollar veilig. 

'Het was een heel gevecht in mijn hoofd', zei Day na afloop van de ronde over het moment dat hij twee bogeys maakte. 'Je onderbewuste neemt het over en zegt dingen als dat je het niet kan en dat je op weg bent te falen. Je moet die stemmen op een of andere manier kwijt zien te raken en gewoon doorgaan met waar je mee bezig was.'

Uiteindelijk tekende Day voor een laatste ronde in 69 slagen, goed voor een totaal van twaalf onder par. Met die score bleef hij achtervolgers Nick Watney en Aaron Wise twee slagen voor, terwijl Dechambeau (-8) en Mickelson, Casey en Uihlein (-7) de top-5 compleet maakten.

En hoe deed Tiger het? Na een indrukwekkende rentree eerder dit jaar, had de voormalig nummer 1 het deze week moeilijk. Drie van de vier rondes wist hij niet door de grens van zeventig slagen te breken en op weg naar zijn 74 op de laatste dag wist hij zelfs geen enkele birdie te maken. Met een gedeeld 55ste plaats eindigde hij vrij roemloos in de onderste helft van het veld. 'Er is nog een hoop werk te doen', was dan ook de even simpele als correcte conclusie van de veertienvoudig Majorwinnaar

Einduitslag

Europese Tour

De tweede editie van de GolfSixes - dit jaar zonder Nederlandse deelname - werd een prooi voor het team van Ierland. Gavin Moynihan en Paul Dunne waren na vijf holes klaar in de finale tegen het Franse duo Mike Lorenzo-Vera en Romain Wattel.

Het Ierse duo was het toernooi binnen gekomen op een wildcard maar bleken een ijzersterk koppel: vijf van de zes wedstrijden werden gewonnen, alleen van Frankrijk werd in de groepsfase verloren.

Einduitslag

Tour
  • Getty Images