Björn benoemt vice-captains Ryder Cup

Lee Westwood, Luke Donald, Graeme McDowell, Padraig Harrington en Robert Karlsson zijn eind september de 'oren en ogen' van captain Thomas Björn.

Vice captains Ryder Cup

Aan de vooravond van het BMW PGA Championship op Wentworth, het vlaggenschiptoernooi van de Europese Tour, maakte de Ryder Cup-captain zijn vice-captains voor de Ryder Cup in Parijs bekend. 

Robert Karlsson was al van de partij en daar komen nu dus Westwood, Harrington, Donald en McDowell bij. De namen van de eerste twee zongen al rond, maar de laatste twee kwamen voor velen als een verrassing.

Björn kiest dus duidelijk voor ervaring. 'Samen komen ze tot 26 Ryder Cup's en 56 punten', aldus de Deen. 'Ze hebben Majors gewonnen. Ze zijn nummer-1 van de wereld geweest. Maar belangrijker dan alles is dat ze precies weten wat er nodig is om een Ryder Cup te winnen.'

De naam Ian Poulter werd in de persconferentie niet genoemd, wat doet vermoeden dat Björn de 42-jarige Engelsman een kans geeft om zich voor het team te plaatsen. En mocht dat toch niet lukken, dan ligt er vast nog wel ergens een reserveticket voor 'Mister Ryder Cup' klaar.

'Ik geloof dat vorm heel belangrijk is in de Ryder Cup', aldus de captain. 'Spelers die vanaf deze week goed spelen en die vorm de hele zomer vast weten te houden, wil ik in mijn team hebben.'

Zo, dan weet elke potentiële kandidaat nu in ieder geval precies wat hem te doen staat.