Huizing plaatst zich niet voor U.S. Open

Tussen grote namen als Lee Westwood, Padraig Harrington en Thomas Pieters probeerde Daan Huizing vandaag op Walton Heath een startbewijs voor het U.S. Open te bemachtigen.

Huizing

De 27-jarige speler uit Soest verdient zijn boterham momenteel vooral op de Challenge Tour, maar dat betekent niet dat je niet kunt dromen van het allerhoogste podium. Er zijn wel gekkere dingen in golf gebeurt.

In 2005 plaatste Michael Campbell zich via de internationale qualifier in Engeland voor het U.S. Open en vervolgens won hij het Major door Tiger Woods twee slagen achter zich te houden. En vorig jaar werd Eddie Pepperell 5de op Walton Heath, om vervolgens het U.S. Open op Erin Hills af te sluiten op een zeer verdienstelijke 16de plaats.

Het is het veertiende jaar dat Europese professionals en amateurs zich op de Walton Heath Golf Club bij Londen voor het Major Championship in Amerika kunnen plaatsen. Op één dag spelen ze 18 holes op de oude baan, en 18 holes op de nieuwe baan en de beste veertien spelers kunnen een vliegticket naar Shinnecock Hills boeken.

Helaas zat Huizing daar vandaag niet bij, hij werd gedeeld 23ste. De Nederlander opende vanochtend met een 69 (-3) op The New Course en voegde hier vanmiddag een 71 (-1) op the New Course aan toe. Met een totaal van -4 bleef hij uiteindelijk slechts één slag van de top-14 verwijdert, als had hij in dat geval wel in een play-off met negen man om één ticket moeten knokken. 

Andrew 'Beef' Johnston en zijn landgenoot James Morrison waren met -10 over 36 holes het sterkst, gevolgd door Matthew Southgate en Richie Ramsay op -9. Ook Thorbjorn Olesen, dit weekend nog winnaar in Italië, plaatste zich voor het Major met een score van -6.

Onder de 'verliezers' waren naast Huizing ook Thomas Pieters, de broertjes Molinari, Grégory Bourdy, Marcel Siem, Lee Westwood en drievoudig Majorwinnaar Padraig Harring. Zij kijken het U.S. Open net als wij op Sport1.

Scores