NK Strokeplay prooi voor Ji en Meekers

Jerry Ji won bij de heren met overmacht, terwijl Romy Meekers bij de dames de concurrentie net voor wist te blijven.
Jerry Ji

De winnaar van het NK Strokeplay mag bij de heren dit jaar met hoofdletters worden geschreven. Jerry Ji had voor zijn vier ronden op de Gelpenberg namelijk maar 273 slagen nodig (-15), waarmee hij maar liefst tien slagen voorsprong had op Kiet van der Weele van de Rosendaelsche (-5).

Het supertalent van de Noordwijkse had zelfs nog lager kunnen eindigen als hij – in zijn jacht op het baanrecord – geen triple bogey op de slothole had gemaakt.

De derde plaats werd bij de mannen op -2 gedeeld door Koen Kouwenaar (Best) en Dario Antonisse (Koninklijke Haagsche), waarmee het kwartet dat over vier ronden onder par bleef compleet was.

Uitslag heren

Bij de dames was het een stuk spannender. Uiteindelijk was het favoriet Romy Meekers die de titel voor het eerst op haar palmares mocht bijschrijven, maar ze moest alle zeilen bijzetten om teamgenoot Zhen Bontan van De Pan achter zich te houden.

Dat kwam vooral door een matige derde ronde (76), waardoor Bontan vijf slagen in kon lopen en het duo met een gelijke score aan de slotronde begon. Die wist Meekers echter in één slag minder af te ronden (69) dan Bontan (70), zodat ze over vier ronden net onder par dook (-1) en zich minimaal een jaar lang Nederlands kampioen Strokeplay mag noemen.

Uitslag dames

Laatste nieuws