Nieuwe doelen voor Van Driel

Zege Challenge Tour biedt perspectieven voor slot 2018

darius van driel

Eind juli verandere het seizoen van Darius van Driel van het ene op het andere moment. De Zuid-Hollander kende een moeizame periode, maar schudde die in Oostenrijk in een keer van zich af door het Euram Bank Open op zijn naam te schrijven. Nu, een paar weken verder, is de zege 'verwerkt' en is er ruimte om terug te kijken op die bijzondere week en te speculeren wat de toekomst allemaal in petto heeft.

'Het is inmiddels allemaal weer normaal, maar de eerste dagen, de eerste uren na de overwinning waren best hectisch. Ik heb sommige mensen wel vijf keer weggedrukt denk ik omdat ik nog van alles moest doen en ik snel naar het vliegveld moest. Op een gegeven moment heb ik mijn telefoon maar even laten gaan...ik denk dat hij anderhalf uur lang non-stop heeft getrild van alle berichten die binnenkwamen! Ik ben echt uren bezig geweest om iedereen een antwoord te sturen. Het is mooi om te zien wie op zo'n moment allemaal reageren, wie er allemaal meeleven met wat je elke week doet en ik vind het dan ook niet meer dan normaal om iedereen daar zoveel mogelijk met een persoonlijk bericht voor te bedanken.'

Van Driel geeft toe dat het de eerste helft van het seizoen niet allemaal over rozen ging. De resultaten, het spel, het was het allemaal net niet. Zwaar, maar Van Driel werkte hard door en zag de inzet in het laatste weekend van juli beloond worden.

'Het ging de weken in aanloop naar Oostenrijk toe al steeds beter, maar daar viel het allemaal samen. Winnen betekent veel, maar het is meer dan het omhoog houden van een beker. Er komt in zo'n laatste ronde, spelend in de laatste groep, veel op je af, maar eigenlijk vanaf het eerste moment voelde ik me heel relaxt. Natuurlijk kan er altijd iemand voorbij komen die een 62 maakt, maar ik voelde direct dat het goed zat. Dat ik onder die uitzonderlijke omstandigheden gewoon mijn ding kon doen is me minstens zoveel waard als de zege zelf. Al zal ik niet ontkennen dat winnen heel veel betekent. Als je het hele seizoen elke week de cut haalt, maar ergens tussen plaats twintig en dertig eindigt, is er geen mens die zich dat zal herinneren, terwijl er nu voor altijd tourwinnaar achter je naam staat.'

Door de zege ziet de rest van het seizoen er ineens heel anders uit voor Van Driel. Wat betreft het schema, maar zeker ook wat betreft de mind-set en doelen. Van een plaats op de rand van de top-100 van de Order of Merit schoot hij naar een plek net binnen de top-40 en dat biedt een heel ander perspectief op het vervolg van 2018.

'Ik was me al een beetje aan het voorbereiden op Qualifying School, maar nu is er nog een reële kans dat ik dat hele circus over kan slaan. Ik ben er nog lang niet, maar met een paar goede resultaten, en ergens nog een uitschieter, behoort het zeker tot de mogelijkheden. Dat was ook de reden dat ik na Oostenrijk direct doorging naar Zweden. Ik was helemaal niet van plan die te spelen, maar ik stond ineens dicht in de buurt van deelname aan de Rolex Trophy en dat geeft je weer meer kansen om binnen te komen bij de laatste wedstrijden van het seizoen waar uiteindelijk de beslissingen zullen vallen. Om die reden doe ik dit jaar ook wéér niet mee aan het KLM Open. Ik was echt van plan om mee te doen, ik heb het toernooi al te vaak laten lopen omdat het niet goed in mijn planning paste, maar tegenover het KLM Open staat het toernooi in Kazachstan, een van de rijkst gedoteerde toernooien. Als je daar een topnotering haalt, gaat het hard. Hoe jammer ik het ook vind niet in Nederland mee te doen. Maar het is zoals Luiten onlangs tegen me zei: het KLM Open is mooi en wil je graag spelen, maar je doel moet zijn om volgend jaar elke week op de Europese Tour te spelen. En daar heeft hij natuurlijk helemaal gelijk in.'

'Ik ga er alles aan doen zo ver mogelijk te komen de komende maanden. Een overwinning is mooi, maar als je de rest van het seizoen de cut mist, heb je er niet veel aan. Mijn Challenge Tour kaart voor volgend jaar is veilig, nu moet ik proberen de volgende stap te zetten. Of ik het haal of niet; als ik mezelf een kans geef en in de buurt kom van de top-15 dan denk ik dat ik hoe dan ook met een goed gevoel terug zal kijken op het seizoen, mét achter mijn naam het woordje 'tourwinnaar'.

Darius van Driel speelt deze week in Zwitserland mee in de Rolex Trophy. De met 250.000 gedoteerde wedstrijd van de Challenge Tour biedt slechts plaats aan veertig deelnemers. Naast Van Driel staan ook Daan Huizing en Wil Besseling op de startlijst.

Tour
  • Golfsupport