Fitzpatrick op herhaling, geen Nederlands succes

Matthew Fitzpatrick verdedigde in Zwitserland met succes zijn titel. * Op de Challenge Tour konden de Nederlanders geen potten breken. * Anne van Dam had in Frankrijk geen goed weekend.

Fitzpatrick op herhaling, geen Nederlands succes

Fitzpatrick begon de slotronde van het Omega European Masters met vier slagen voorsrong op Lucas Bjerregaard, maar de Deen had een indrukwekkende slotakkoord (63) en bracht een target van -17 in het clubhuis.

Titelverdediger Fitzpatrick (67) moest op de slothole een birdie maken om een verlening af te dwingen en herhaalde dit kunstje op de eerste extra hole.

Hiermee werd de 24-jarige Engelsman de eerste speler sinds Severiano Ballesteros veertig jaar geleden die twee keer achter elkaar de titel op Cran-sur-Sierre weet te winnen.

Leaderboard

Op de Challenge Tour ging de titel in de Bridgestone Challenge naar Tom Lewis. De Engelsman was in zijn geboorteland ruim de sterkste. Met een afsluitende 64 (-7) bracht hij zijn totaal over vier ronden op -23, waarmee hij de concurrentie een handvol slagen voor wist te blijven.

De twee overgebleven Nederlanders konden in het weekend geen terrein goedmaken. Reinier Saxton eindigde op de 50ste plaats (-5), terwijl Jurrian van der Vaart genoegen moest nemen met een 58ste plek (-4).

Robbie van West en Lars van Meijel misten de cut.

Leaderboard

Anne van Dam kwam in actie in het Lacoste Ladies Open de France en creëerde met een 69 en een 67 een prima uitgangspositie.: halverwege het toernooi stond ze vierde (-6), op slechts twee slagen van de leiding.

Die lijn wist de Nederlandse in het weekend helaas niet door te trekken. Met een 73 en een 74 wist ze niet meer onder par te komen en zakte ze weg naar de 30ste plaats (-1).

De winst in Frankrijk ging naar de Zweedse Caroline Hedwall, die op -12 twee slagen voorsprong had op de rest van het veld.

Leaderboard