Ryder Cup 2018 officieel begonnen

Europa met vier rookies van start, Amerika met twee

ryder cup

Natuurlijk stelt het inhoudelijk niet veel voor, de openingsceremonie van de Ryder Cup, maar het is als het aftellen naar het nieuwe jaar. De verwachting van dat wat komen gaat, is eigenlijk al genoeg.

Dat de Kaiser Chiefs niet helemaal in de maat zongen, net zoals 'Jain', een zangeres uit Toulouse en een grote hit in Frankrijk, het zal. Dat er slechte grappen werden gemaakt door de presentator, wie boeide het. Zelfs de overvliegende straaljagers, ach ja. Uiteindelijk gaat het bij de openingsceremonie maar om één ding: de pairings.

De Kaiser Chiefs zongen wel eens zuiverder maar niemand die er om maalde.

Na een aanloop van bijna een uur - waarbij opvallend genoeg het hardste applaus voor Tiger Woods was, en Reed als enige speler een bescheiden 'booh' naar zijn hoofd kreeg - maakten de captains Bjorn en Furyk de pairings voor de ochtendsessie bekend.

Het bal wordt geopend door Justin Rose en Jon Rahm die het opnemen tegen Brooks Koepka en Tony Finau, de man die als allerlaatste hoorde dat hij deel uitmaakt van Team USA. De tweede partij gaat tussen het duo Rickie Fowler en Dustin Johnson tegen Thorbjorn Olesen en Rory McIlroy, de man die na Tiger Woods op het hardste applaus kon rekenen. In partij drie nemen jeugdvrienden Jordan Spieth en Justin Thomas het op tegen het Engelse duo Paul Casey en Tyrell Hatton. Waarna de ochtendsessie besloten wordt door Patrick Reed en Tiger Woods tegen Francesco Molinari en Tommy Fleetwood.

Bjorn begint de herovering van de Ryder Cup met vier rookies.

Dat betekent dat Thomas Bjorn de fourballs in gaat met vier rookies terwijk Jim Furyk twee nieuwelingen de wei in stuurt terwijl routiniers als onder meer Sergio Garcia, Ian Poulter, Bubba Watson en Phil Mickelson de ochtendsessie vanaf de bank kunnen bekijken.

De eerste drive van de dag wordt vrijdag om 08.10 geslagen en is live te volgen op Ziggo Sport Golf.

Tour
  • Getty Images