Zonnig zesde lustrum leftiesdag

Hetty Veenstra beste strokeplay-lefty van Nederland 2018. Rob Heezius wint Stablefordwedstrijd Lefties.

leftie

Nadat de 2017-editie behoorlijk in het water was gevallen, vonden de weergoden het tijd voor een goedmakertje van de bovenste plank. Een geweldige dag golf met snelle greens, moeilijke fairways en enthousiaste deelnemers die dit 6e lustrum van de Dutch Lefties Society de glans gaven die het verdiende.

Het jaarlijkse toernooi voor linkshandige golfers mag zich verheugen op een groeiend aantal deelnemers in zowel de strokeplay- als de stablefordcategorie. Dat zal niet in de laatste plaats komen door de geweldige prijzenpot.

Zo ging winnares Hetty Veenstra er met de huur van een geweldige camper vandoor en sleepte de winnaar van de Stablefordwedstrijd Rob Heezius een midweeks verblijf op Texel in de wacht. De electrische fiets t.w.v. €2.500, -- wordt nog een jaartje op stal gezet, want geen van de deelnemers wist een hole-in-one te scoren.

“Je komt naar de Twentsche Golfclub om vooral linkshandige, gelijkgestemde golfers te ontmoeten waarmee je de afgelopen jaren op deze prachtige baan in het oosten van Twente, zulke prettige rondjes mee hebt gelopen. En dan ga je vervolgens met een van de mooiste prijzen naar huis”, aldus Hetty Veenstra.

De volgende editie wordt gehouden op 28 september 2019, wederom op de Twentsche Golfclub te Ambt-Delden.