Ping Sigma 2 putters: zachter en aanpasbaar

Dankzij een meerlaagse insert voelen de Sigma 2 putters zachter, terwijl je wel volop feedback krijgt. Daarnaast kun je de lengte van de shaft heel simpel zelf aanpassen.
Ping Sigma 2 putters: zachter en aanpasbaar

Ping heeft de tien modellen uit de nieuwe Sigma 2 lijn uitgerust met een nieuwe clubbladinsert die bestaat uit twee lagen. De voorste is zacht en geeft veel gevoel bij korte putts, terwijl de stevigere laag erachter zorgt voor de feedback en afstandscontrole die je nodig hebt bij langere putts.

Het gevoel en de consistentie in balsnelheid worden nog verder vergroot door de True Roll groeven. Deze brengen de bal niet alleen sneller aan het rollen (waardoor hij beter zijn lijn houdt), ze zijn in het midden dieper zijn dan aan de zijkanten, zodat de bal ook bij slecht contact nog behoorlijk in de buurt van de geplande afstand komt.

'Gevoel is moeilijk te kwantificeren', zegt John K. Solheim, directeur van Ping. 'De Sigma 2 is ontworpen voor golfers die een putter met een zacht gevoel willen, maar de feedback is vergelijkbaar met die van een putter met een solide clubblad. Met de twee lagen Pebax denken we gevoel en consistentie optimaal te kunnen combineren.'

Volgens Ping speelt tachtig procent van de golfers met een putter met de verkeerde lengte, wat slagen kost. Dit probleem wordt aangepakt met een shaft waarvan je de lengte zelf kunt aanpassen.

Deze mogelijkheid hadden Ping putters al eerder, maar de grip schoof dan los over de shaft, waardoor het lastig was om de juiste lengte te vinden en het gevaar levensgroot was dat de grip scheef kwam te zitten als de de boel weer vast zette. De technologie is anno 2018 verbeterd en simpeler in het gebruik.

Je steekt de meegeleverde sleutel achterin de grip en draait tot je de juiste lengte hebt gevonden (van 32 tot 36 inch) – een volle draai maakt de shaft een kwart inch langer of korter. De grip blijft tijdens het hele proces gewoon perfect opgelijnd op de shaft zitten.

'Dit is echt cool', aldus een enthousiaste Solheim. 'Onze techneuten hebben complexe technologie heel simpel gemaakt, zodat golfers kunnen experimenten wat voor hun de beste lengte is en uiteindelijk dus zichzelf fitten. Je bent niet langer gelimiteerd tot een bepaalde shaftlengte en kunt net zo lang proberen tot je ogen goed boven de bal zitten. Het is 'onzichtbare technologie', maar je zult de resultaten heel duidelijk terugzien op je scorekaart.'

De Sigma 2 lijn bestaat uit tien modellen, waaronder de klassieke blades als de Anser en de ZB2, en verschillende soorten (mid) mallets – zowel face-balanced voor een rechte puttingstroke, als toe-hang voor een ronde stroke. Een opvallende nieuweling is de Fetch, die een ronde uitsparing heeft waarmee je zonder bukken de bal uit de hole kunt halen.

Je kunt kiezen uit drie grips met verschillende vorm en dikte. De PP60 is midsize en lichtgewicht en valt heel natuurlijk in de contouren van je handen. De iets zwaardere PP61 is geïnspireerd op de populaire PP58 grip en heeft een overdreven 'pistol' vorm, en de brede PP62 zorgt voor 'rustige' handen.

Prijs: € 239,-

www.ping.com

Laatste nieuws