Luiten haalt de cut, Garcia loopt uit

In het tot 54 holes ingekorte Andalucia Valderrama Masters staat Sergio Garcia op pole-position voor het succesvol verdedigen van zijn titel. Joost Luiten haalde eenvoudig de cut.

Luiten haalt de cut, Garcia loopt uit

Met ronden van 73 en 71 slagen en een totaal van +2 haalde Joost Luiten in Spanje probleemloos het weekend, en dat was precies het doel bij zijn rentree.

'De cut halen na vijf maanden niet spelen, daar mag ik zeker tevreden mee zijn', liet hij op zijn website weten. 'Ik speelde vandaag steady. Op de eerste negen heb ik niet heel goed gespeeld, maar ik hield het bij elkaar. Met name de wedges en ijzers waren niet dichtbij genoeg om veel birdies te maken en het was lastig spelen met de wind. Op de backnine speelde ik wel veel beter en ben ik niet veel in de problemen geweest.'

Door alle onderbrekingen is het toernooi ingekort tot 54 holes, dus is het morgen voor Luiten een kwestie van 'nog één ronde gas geven'.

Voor Max Albertus, die een wildcard kreeg, was het na 36 holes voorbij. Zijn eerste 21 holes – die hij op vrijdag speelde – wist hij razend knap in level par af te ronden, maar vandaag was de koek op en moest de jonge pro zes bogeys toestaan. Met een totaal van +5 miste hij op één slag de cut.

Titelverdediger Sergio Garcia – die vorig jaar maar net Joost Luiten van zich af wist te houden – maakte overduidelijk dat hij zijn naam graag nogmaals op de bokaal ziet staan.

De Spanjaard maakte in zijn tweede ronde vijf birdies op zijn laatste acht holes en zette met een foutloze 64 (-7) iedereen op afstand. Op -10 heeft hij vier slagen voorsprong op de Engelsman Ashley Chesters, en zes op zijn landgenoten Quiros en Fernandez Castano.

En die voorsprong hoeft hij dus nog maar achttien holes vast te houden.

Leaderboard