Geurts en Modder winnen Tulip Golf Challenge in Assen

Na drie dagen topgolf op de Drentsche Golf & Country Club in Assen zijn het toch de Nederlanders die op eigen bodem weten te winnen tijdens de derde editie van de Tulip Golf Challenge.

tulip

Het was zondag tot en met hole 14 ontzettend spannend in de boys categorie. Geurts wist een achterstand van zes slagen in negen holes tijd terug te brengen brengen naar slechts twee slagen, en dat zorgde voor behoorlijk wat druk bij zijn Deense opponent en titelverdediger August Thor Host. Host maakte op hole 14 een quadruple bogey en wist dit niet meer te herstellen. Met een birdie op de par 5 zestiende nam Geurts nóg een slag afstand en hij bracht uiteindelijk een score van 67 (-5) binnen. Hierdoor sleepte hij met een overall score van negen onder par de overwinning bij de boys binnen, zijn derde overwinning dit seizoen.

De overwinning bij de ‘girls’ kwam geen moment in gevaar. Met uitstekend golf vergrote Danielle Modder haar voorsprong naar negen slagen op naaste belager Natacha Host Husted uit Denemarken. Met zeven birdies en slechts één bogey bracht ze met een 66 (-6) tevens haar beste score van het toernooi binnen.

‘We zijn trots op de uitstekende samenwerking met de Drentsche Golf & Country Club en al haar vrijwilligers’ aldus Martin van der Schans van toernooi organisatie Pro Golf Events. ‘Als we gezamenlijk deze lijn en samenwerking doortrekken dan kan het niet anders dan dat we een toonaangevend toernooi in Nederland worden, als we dat niet al zijn’ vult compagnon Henk van Dijken aan.

De derde editie van de Tulip Golf Challenge werd door Pro Golf Events van georganiseerd op de Drentsche Golf & Country Club en maakte deel uit van de Global Junior Golf Tour en Global Junior Golf 21golfleague. Uitslagen tellen mee voor de World Amateur Golf Ranking (WAGR).

Clubs & amateurs
  • Golfsupport