Succesvolle rentree Luiten, Garcia wint

Voor de derde keer won Sergio Garcia het tot 54 holes ingekorte Andalucia Valderrama Masters. Joost Luiten werd knap 11de.

Succesvolle rentree Luiten, Garcia wint

Bijna vijf maanden speelde Joost Luiten geen wedstrijdgolf. Deze week gaf de arts de gekwetste pols groen licht en maakte de Nederlander zijn rentree op een van de lastigste banen van het Europese vasteland. En hoe.

Luiten tekende op Valderrama voor ronden van 73, 71 en 67 slagen en klom met zijn eindspurt naar de gedeeld elfde plaats (-2). Luiten maakte in zijn slotronde vijf birdies en één bogey. De Europese Tour nam terecht zijn petje af voor deze prestatie.

'Het was een lange week om mee te beginnen na vijf maanden niet spelen, maar ik heb met vlagen goed gespeeld en het allemaal goed bij elkaar weten te houden', aldus Luiten op zijn website.

De winst in het door weeronderbrekingen geteisterde Andalucia Valderrama Masters ging voor de derde keer naar Sergio Garcia. Hij won eerder in 2011 en 2017, toen hij Luiten net voor wist te blijven.

De Spanjaard had tot nu toe een dramatisch seizoen, maar heeft met zijn goede optreden in de Ryder Cup kennelijk wat momentum gevonden. Hij maakte over 54 holes 15 birdies en slechts 3 bogeys, en bereikte de finish na 201 slagen (-12).

Shane Lowry leek het met zes birdies in twaalf holes nog even spannend te kunnen maken, maar een double bogey op de par-3 vijftiende maakte een einde aan zijn aspiraties. Hij moest genoegen nemen met een tweede plaats (-8) op ruime afstand van Garcia, die zijn vijftiende overwinning op de Europese Tour boekte.

Leaderboard