Klaar voor de herfst

Met een paar simpele toevoegingen aan je tas ben je klaar voor een rondje herfstgolf
herfst

Het liefst spelen we elke ronde in een aangename temperatuur, met een lekker zonnetje en in korte mouwen. Maar het liefst winnen we ook de jackpot van de loterij, kopen we een derde huis op Mauritius en werden we lid van Augusta National.

Kortom: de werkelijkheid is anders.

Er valt minder neerslag in Nederland dan je misschien zou verwachten (gemiddeld zeven procent van de tijd) maar elke golfer die niet al in augustus met winterstop gaat, loopt een aardig risico om ook eens in de regen door de baan te gaan. Niet fijn, maar ook niet het einde van de wereld.

Met de volgende items in je golftas ben je klaar voor een rondje herfstgolf.

Paraplu - Vanzelfsprekend, denken we. Schaf een wat groter en stormbestendig exemplaar aan. Regen komt helaas vaak niet alleen.

Extra handdoek – Kan het hele jaar in je tas zitten, opgerold in een plastic tas, maar als alles doorweekt is, heb jij nog iets om je mee af te drogen.

Regenhandschoenen – Niets erger dan grips waar je geen grip op hebt. De speciale regenhandschoenen hebben nooit last van nattigheid. Sterker, hoe natter, hoe beter ze het doen.

Regenpak – Een goed regenpak is niet goedkoop, maar de investering (zeker als je het hele jaar doorspeelt) absoluut waard. Neem er een van licht en ademend materiaal zodat je deze ook met plezier kunt dragen als het warm is.

Thermofles - Regen is een ding, maar kou is pas écht vervelend spelen. Een extra laagje hier, een handwarmertje daar, het kan al heel veel schelen, maar heb je er wel eens aan gedacht thee te doen in die isolatiefles die in de zomer je water koud houdt? Na dertien koude en natte holes nog een slokje lauwwarme thee...het zal voelen als champagne op een mooie zomerdag.

Laatste nieuws