Zwitserleven Dutch Junior Open 2019

Internationaal jeugdgolftoernooi viert van 17 tot en met 20 juli 35-jarig jubileum
zwitser leven jeugd open

Van 17 tot en met 20 juli 2019 wordt de 35e editie van het Dutch Junior Open gespeeld op Golfclub Toxandria te Molenschot.

Ook dit jaar is Zwitserleven de hoofdsponsor van het prestigieuze jeugdtoernooi. De inschrijving voor het Zwitserleven Dutch Junior Open start op 1 mei. De amateurs tot 21 jaar, kunnen zich inschrijven via www.junioropen.nl.

In het kader van het 35-jarig bestaan van het Dutch Junior open worden er tijdens het toernooi bijzondere activiteiten georganiseerd. Het programma wordt later bekend gemaakt.

Toxandria is sinds 1984 gastheer van het internationale amateur jeugdgolftoernooi voor veelbelovende jonge golftalenten - tot 21 jaar - uit meer dan 20 verschillende landen. Vorig jaar werd het Zwitserleven Dutch Junior Open gewonnen door Sadom Kaewkanjana uit Thailand en de Nederlandse Anouk Sohier. Anouk heeft na het toernooi een stevige plaats weten te veroveren op de wereldranglijst.

De geschiedenis van de Zwitserleven Dutch Junior Open kent veel goede maar vooral succesvolle spelers zoals Nicolas Colsaerts, Martin Kaymer, Justin Rose, Joost Luiten, Thomas Bjorn, Maarten Lafeber, Daan Schrei en Zane Scotland. Kampioen van de Masters of Augusta 2016 Danny Willet nam al deel aan de Nederlandse Junior Open in 2006. Onlangs won Thomas Pieters het KLM Open in 2015. Hij nam deel aan de Nederlandse Junior Open in 2011. Christel Boeljon, winnaar van de Deloitte Ladies Open in 2015, heeft het Nederlandse Junior Open in 2006 gewonnen.

Ook dit jaar wordt er een sterk internationaal deelnemersveld verwacht met top jeugdspelers uit onder meer België, China, Duitsland, Engeland, Italië, Spanje, Wales, Zuid-Afrika, de Verenigde Staten en natuurlijk ook Nederland. Voor de winnaar van het Zwitserleven Dutch Junior Open 2019 bij de jongens ligt een wildcard klaar voor het KLM Open 2019.

Inschrijven voor het Zwitserleven Dutch Junior Open is mogelijk vanaf 1 mei a.s. De inschrijving sluit op 1 juli a.s. om 17.00 uur. De inschrijvingen worden beoordeeld aan de hand van de positie op de World Amateur Golf Ranking (WAGR), de European Golf Ranking (EGR) of op basis van handicap.

Uitgelote spelers worden in de gelegenheid gesteld om mee te doen aan de Monday Qualifier op maandag 15 juli a.s., waarmee de laatste wildcards voor Zwitserleven Dutch Junior Open 2019 kunnen worden bemachtigd.

Het Zwitserleven Dutch Junior Open is op alle dagen kosteloos toegankelijk voor bezoekers.

Laatste nieuws