Ebens en Neijenhuis winnen 10e editie van het Liemeer Jeugd Open

Dit jaar streden 135 jeugdgolfers om de titel Jeugd Open Kampioen van Liemeer.

liemeer

Zondag 24 maart 2019 werd voor de 11e keer het Liemeer Jeugd Open georganiseerd op de banen van Golf & Countryclub Liemeer. Het is het eerste jeugdtoernooi van het seizoen en telt mee voor de NGF Junior Ranking. Het Liemeer Jeugd Open wordt mede mogelijk gemaakt door Kindergolfshop.nl, Tedsgolfshop.nl, Hans Severs BMW en door MarkYourBusiness.

Dit jaar streden 135 jeugdgolfers om de titel Jeugd Open Kampioen van Liemeer. Het weer was uitstekend met een heerlijk zonnetje in de middag. Een lichte wind in combinatie met een uitdagend geprepareerde baan zorgde er voor dat de scores niet echt laag gingen.

Jeugd Open Kampioenen

In categorie 1 (handicap +5 tot en met 9,9) werd de titelstrijd bij de meisjes beslist door een play-off. Zowel Evan Nijenhuis, speelster van de NGF B-selectie en Houtrak, als Noa van Beek, speelster van Jong Oranje en De Pan, eindigden de ronde in 80 slagen. Een play-off op de moeilijke 10e hole van Liemeer leverde Eva Nijenhuis de titel op. Bij de jongens wint Bart Ebens (Leeuwenbergh) met 72 slagen, gelijk par. Titelverdediger Nick Slobber werd vijftiende.

In categorie 2 (handicap 10,0 tot 23,9) won Dante Soffner (NGF B-selectie en Houtrak) met een mooi totaal van 41 stablefordpunten. In categorie 3 (handicap 25,0 t/m 40) won Sven Buis (Haarlemmermeersche) met 43 punten. De allerjongste spelers streden in categorie 4 (handicap 30 t/m 54). Zij speelden negen holes en hier was Gunnar Janse de Jonge (Amsteldijk) de winnaar.

Uitslagen

De jeugdcommissie van Golf & Countryclub Liemeer is actief met de golfsport van jongeren. Met veel enthousiasme nemen de jeugdleden deel aan groepslesprogramma’s en wedstrijden. Meer informatie: golfclubliemeer.nl