Cobra Golf King MIM wedges: precisiewerk

Door het metaal van de MIM wedges extreem te verhitten bereikt Cobra Golf een zeer consistentie structuur en een zacht gevoel. Een robot doet de afwerking.
Cobra Golf King MIM wedges: precisiewerk

MIM staat voor Metal Injection Molded, een proces waarbij 304 roestvrijstaalpoeder wordt verhit en in een vorm wordt gegoten. Het resultaat is volgens Cobra Golf een zeer precies design (dat nauwelijks hoeft te worden bijgeslepen) en een zacht gevoel.

Het metaal wordt verhit tot 1340 graden Celcius, wat heter is dan bij smeden (1200ºC), waardoor de vleug van het materiaal volgens de designers consistenter wordt dan bij forged of cast wedges en je een zachter gevoel krijgt.

Het clubhoofd is door dit proces ook preciezer van vorm dan bij gesmede wedges, zodat het veel minder hoeft te worden bijgeslepen. Dit grinden gebeurt handmatig en de consistentie van het wedgedesign is dus afhankelijk van de vaardigheden van de grinder.

Dat beviel Cobra Golf niet.

Daarom ontwikkelden ze een robot die de MIM wedges exact polished tot de gewenste specificaties. Door dit machinale proces zijn er dus geen variaties meer in het gewicht, de grind en de bounce van de wedges.

De MIM wedges zijn uitgerust met de 'Versatile Tour Wedge Grind', die Rickie Fowler ook gebruikt. Er zit iets meer verloop in de teen en je zet het clubblad makkelijk open voor flopshots.

De clubblad is machinaal gefreesd om de precieze loft te krijgen en de limieten voor de groeven zo dicht mogelijk te benaderen.

De hoge lofts hebben andere groeven dan de lage, om de spin en balvlucht bij elke wedge te optimaliseren – zowel bij voluit geslagen approaches als bij delicate slagen rond de green.

Een cirkelvormig patroon in het clubblad tússen de groeven helpt bij het korte werk ook mee om maximale spin te genereren.

Net als alle clubs van Cobra Golf zijn de grips uitgerust met een sensor, zodat je via de Arccos Caddie app je statistieken kunt bijhouden.

De MIM wedges liggen vanaf half april in de winkel, met lofts van 50, 52, 54, 56, 58 en 60 graden.

Prijs: € 159,-

www.cobragolf.com

Laatste nieuws