Hoofdklasse Dames - speelronde 6

Princenbosch haalt streep door plannen Haagsche
hoofdklasse

Van onze speciale verslaggever

Princenbosch heeft een flinke streep gezet door de plannen van de Haagsche. De ‘Koninklijke’ was tot nu toe nog zonder puntverlies, maar incasseerde een gevoelige nederlaag. De Noordwijkse profiteerde volop en plaatste zich ineens als eerste voor de kruisfinales. In de andere poule lijkt die rol weggelegd voor De Pan en Houtrak.

Opmerkelijke ontwikkelingen dus in die tweede damespoule, waar de Haagsche comfortabel richting kruisfinales leek te gaan. Nu moet het team echter nog flink aan het werk. Tegen Princenbosch was er al ne de foursomes een achterstand, maar met 4-2 kon de match nog alle kanten op. Dat werd al een stuk minder nadat Anouk Sohier en Judith van der Voort in de eerste twee singles Princenbosch vier punten bezorgden. De Haagsche streed ineens met het mes op de keel.

Danique Stokmans haalde nog wel een zege binnen, maar dat bleek uitstel van executie. Astrid Beenackers en Julia van Leijsen haalde nog eens vier cruciale punten binnen, waarmee de zege werd veiliggesteld. De winst van Desiree Dallenga kon de pijn bij de Haagsche niet verzachten (12-6).

Princenbosch speelde daarmee zichzelf veilig – wat meteen betekende dat de Semslanden als gastheer degradeerde - maar bewees ook vooral de Noordwijkse een enorme dienst. De club uit de badplaats rekende zelf gedecideerd af met rivaal de Noord Nederlandse (14-4), dat daarmee de kansen op de kruisfinales vrijwel zag verdampen. De Noordwijkse plaatste zichzelf opeens als eerste.

Noordwijkse schoot uit de startblokken, haalde meteen alle foursomes binnen en zat daarmee al in een zetel. Mayka Hoogeboom en Tessa de Bruijn wonnen vervolgens ook de eerste twee singles en daarmee was het al gebeurd met de Noord Nederlandse. Chntal Paassen en Annemieke van de Koppel haalden nog twee puntjes binnen voor de Groningse club, terwijl Martien Schipper als enige tot winst kwam. Maar dat gaf de nederlaag alleen cijfermatig een iets minder pijnlijk aanzien.

Wouwse Plantage rekende voorts keihard af met de reserves van de Eindhovensche, die zich deze competitie slechts hebben opgeworpen als kanonnenvoer. Dit keer werd het 18-0. Alleen de eerste foursome en de single van Michelle Wouters haalden de zestiende hole, alle andere partijen waren al veel eerder klaar.

Kaarten geschud

In de eerste poule lijken de kaarten wel geschud. De Pan rekende hard af met de Rosendaelsche (17-1), dat daarmee degradatie in de ogen kijkt. De Eindhovensche versloeg Almeerderhout (13-5) en de Noordwijkse reserves wonnen opnieuw, dit keer van Amelisweerd (11-7). Dat was de vierde opeenvolgende zege van Noordwijkse 2.

Gevolgen: De Pan is vrijwel zeker van de kruisfinales, Houtrak heeft de meeste kans als tweede mee te gaan. Die club moet daarvoor winnen van de Rosendaelsche, terwijl de enig overgebleven rivaal de Eindhovensche het moet opnemen tegen De Pan. Bepaald geen makkie, want dan moet er ook nog eens met dikke cijfers worden gewonnen. De Pan strijdt echter ook nog voor de eigen kansen. De Noordwijkse 2 staat nu nog op een verrassende tweede plaats, maar is uitgespeeld en wordt dus zeker voorbijgestoken.

De Pan had geen kind aan de Rosendaelsche, dat alleen de derde foursome kon delen en daarmee het enige puntje pakte. Alle singles gingen ruim naar de Utrechtse dames.

De Eindhovensche ontdeed zich ook al makkelijk van Almeerderhout. De foursomes leverden de maximale score op, waarna het na winst van Lieve van Veggel in de eerste single al bijna

gebeurd was. Femke van Soest stelde de Brabantse zege nog even uit, Chloë Schreurs bezorgde de Eindhovensche nog een punt, waarna Daphne Zeedijk de winst definitief binnenbracht (13-5).

De reserves van de Noordwijkse zetten tegen Amelisweerd de kroon op een sterke competitie. Het team won met 11-7 dus voor de vierde keer en steeg daarmee naar een ongekende tweede plaats. Na de foursomes leidde de Noordwijkse 2 al met 4-2, een marge die in de singles snel werd weggepoetst door Giulia van den Berg en Suzanne van Daal. Een puntje van Michelle Naafs tegen Silke van Abswoude bracht de winst voor Amelisweerd zelfs binnen bereik, maar in de laatste drie singles was het op. Monique van der Linden, Femke Kooistra en Ester Hazenoot sloegen de Noordwijkse reserves toch nog naar de winst.

Laatste nieuws