Top-50 voor Van Dam

Dewi Weber net naast podium op Symetra Tour
anne van dam

Beide Nederlandse vrouwen die actief zijn in het Amerikaanse professionele golf kregen gisteren dollars bijgeschreven op hun bankrekening na afloop van de toernooien die ze speelden op de LPGA en Symetra Tour.

Anne van Dam eindigde in het Hugel Air Premia LA Open uiteindelijk als gedeeld 48ste nadat ze de cut vrijdag op het nippertje had weten te halen en mocht daarvoor een goede vijfduizend dollar tegemoet zien.

Een ronde onder par zat er de laatste dag niet meer in, maar met een ronde level par leverde ze ook niets meer in. De Nederlandse nummer 1 maakte een bogey, een dubbele bogey en zette daar drie birdies tegenover voor een tweede ronde in 71 slagen van de week.

Met een totaalscore van twee boven par over vier rondes legde ze beslag op de 48e plaats met dezelfde score als voormalig nummer 1 van de wereld Ariya Jutanugarn. 

De zege was uiteindelijk een eenvoudige prooi voor Minjee Lee die haar voorsprong na 54 holes gestaag uitbouwde en uiteindelijk met een lange putt voor birdie uitkwam op -14, ruim voor runner-up Sei Young Kim (-10), en daarmee haar vijfde zege op de LPGA boekte.

Einduitslag

Op de Symetra Tour stapte Dewi Weber zelfs met een grotere cheque van de baan ($7430,-) nadat ze de Murphy USA El Dorado Shootout met +1 en als vierde wist te eindigen.

Weber herstelde zich uitstekend na de lastige tweede ronde (79), waarin ze van de kopppositie terugviel naar de vierde plaats. In de derde en laatste omloop behield de Nederlandse die plaats door rond te gaan in 71 slagen (-1) na een ronde met drie bogeys en vier birdies. 

Op de Order of Merit staat Weber inmiddels op de achtste plaats waar aan het eind van het seizoen een plek bij de beste tien goed is voor een kaart voor de LPGA van 2020.

Einduitslag

Laatste nieuws