Zakengolfvrouw 2019

Netwerkevent voor vrouwen op The International
zakengolfvrouw

Uit een recent onderzoek onder ruim 500 golfers blijkt dat mannen vaker dan vrouwen gebruik maken van golf als zakelijke activiteit. Van de ondervraagde vrouwen spreekt nog geen 50 procent af op de golfbaan, tegen 85 procent van de mannen. Netwerk- en golfevenement ZakenGolfVrouw 2019 wil hier verandering in brengen.

Een kijkje bij een gemiddelde bedrijvendag of zakelijk golftoernooi maakt het vaak al duidelijk: het merendeel van de deelnemers is man. Het aantal vrouwen is op een hand te tellen. En als vrouwen al meedoen, dan is het omdat ze door een ander gevraagd of aangemeld worden - niet omdat ze ze zichzelf opgeven. ’Het is een hardnekkig patroon en het houdt zichzelf ook in stand’, stelt Marloes Olling, die met haar platform Golfvrouw.nl meer vrouwen aan het golfen wil krijgen. ‘Ik ken veel vrouwen die best zakelijk willen golfen. Maar die geen zin hebben om zo’n dag door te brengen met alleen maar mannen. Dus komen ze niet. Bovendien zijn vrouwen over het algemeen minder snel geneigd om onder werktijd te gaan golfen. Ze willen efficiënt met hun tijd omgaan en hebben golf daarom niet hoog op hun agenda staan. Ook al is een zakelijke golfdag een nuttige gelegenheid om te netwerken.’ 

Om te laten zien dat zakendoen, golf én vrouwen heel goed samen gaan, riep Marloes Olling Zakengolfvrouw 2019 in het leven. Voor de organisatie bundelde Olling haar krachten met zakenvrouw Barbara Peek van LaPeek.com.
‘Zakengolfvrouw 2019 is een zakengolfevenement voor en door zakenvrouwen’, vertelt Barbara Peek. ‘Met deze dag willen we zakenvrouwen meer zichtbaar maken op en rond de golfbaan en benadrukken we hoe geschikt deze sport is om te netwerken en zaken te doen. Vrouwen willen niets liever dan de loonkloof dichten of gevraagd te worden voor bestuursposities. Dat bereik je door hard te werken, maar ook te netwerken. Netwerken is van groot belang om de positie van vrouwen te verbeteren. En juist dat gaan we doen tijdens Zakengolfvrouw 2019.’  

Zakengolfvrouw 2019 wordt op 3 oktober 2019 georganiseerd op The International - de thuisbasis van veel grote bedrijven. The International is een championship course, ontworpen door meervoudig Majorwinnaar Ian Woosnam.

Programma Zakengolfvrouw 2019
13:00 uur ontvangst
14.00 uur start negen holes Texas Scramble / start Masterclass*
17.00 uur borrel
18:00 uur walking dinner van chef-kok Martijn de Heeg
21:00 uur einde

*Voor wie nog nooit eerder heeft gegolft of eerder op een golfbaan heeft gespeeld, ontwikkelde Golfvrouw een masterclass in samenwerking met Mark Reynolds, head-pro van the International. Deze masterclass wordt afgesloten met een sessie door personal coach Selen Balci. In deze coachingssessie draait het om de vraag: wat kan golf jou zakelijk en persoonlijk opleveren?

Ben je zakenvrouw, heb je zo’n tien jaar werkervaring en zie je het belang in van netwerken en golf? Schrijf je in op Golfvrouw.nl.

Laatste nieuws