Podiumplaatsen voor landgenoten

Zilver voor Van West en Meekers
robbie van west

Pro Golf Tour

In de Extec Trophy is Robbie van West er op de slotdag van de wedstrijd van de Pro Golf Tour nog bijna in geslaagd de zege te pakken. De Brabander ging rond in zeventig slagen, eindigde daarmee op -10 en dat was maar één slag achter winnaar Finn Fleer die met een slotronde in één onder par precies genoeg marge hield om zijn eerste overwinning te boeken.

Voor Van West betekende de tweede plaats in Tsjechie alweer de tweede tweede plaats van het seizoen na het zilver in de Red Sea Classic, de openingswedstrijd van het seizoen. Op de Order of Merit staat de Nederlander er halverwege het seizoen uitstekend voor: met ruim elfduizend euro aan prijzengeld staat hij vierde op de jaarranking.

Einduitslag Pro Golf Tour

Alps Tour

Wie op het Alps de las Castillas een kans wilde maken op eremetaal moest écht laag gaan. De slechts zesduizend meter lange baan had geen enkel verweer tegen de spelers die via het circuit een plek op de Challenge Tour hopen te verwerven aan het eind van het seizoen.

Na twee dagen viel de cut op -10 (!), met een score van twintig onder par na drie dagen eindigde je nog maar net bij de beste twintig en n drie dagen tijd bracht van het complete veld dat aan de goede kant van de score eindigde, maar één speler een ronde boven par binnen.

De beste Nederlander, Lars Keunen, eindigde na rondes in 68, 64 en 63 slagen op -21 en eindigde daarmee als gedeeld achtste, zeven slagen achter op winnaar Frederic Lacroix.

Lars van Meijel eindigde met -20 als gedeeld zeventiende, Vince van Veen en Davey Porsius eindigden ondanks hun prima -15 slechts als 33ste.

Einduitslag

Symetra Tour

Waar Anne van Dam op de LPGA een paar weken rust heeft, gaat Dewi Weber onverdroten verder in haar jacht op een kaart voor het hoogste niveau.

De Nederlandse nummer 2 deed in Milton, Georgia, mee in het IOA Invitational en eindigde na drie rondes in 72 slagen op de gedeeld dertigste plaats. Weber maakte over drie rondes vier bogeys, een dubbel bogey en zes birdies voor een toernooitotaal level par, zes slagen achter winnaar Maria Parra die na een play-off met drie andere speelsters de hoofdprijs mee naar huis mocht nemen.

De Belgische Leslie Cloots miste na 36 holes de cut.

Einduitslag Symetra Tour

Iers Amateur

Ze werd node gemist in de laatste speelronde van de NGF Hoofdklasse waar haar team van 'de Pan' de kruisfinales misliep, maar individueel was er wel succes voor Romy Meekers.

De Nederlandse topamateur verkoos het Irish Women's Open Strokeplay Championship boven de vaderlandse competitie, en zag die keuze - in elk geval voor zichzelf dan toch - goed uitpakken.

Na 54 holes eindigde Meekers weliswaar op ruime achterstand van winnares Lily May Humphreys, maar met haar eindtotaal van vier onder par eindigde ze keurig op de tweede plaats.

Einduitslag Iers Open

Laatste nieuws