Wilson Staff model: the blade is back

Wilson Staff heeft een lange traditie op het gebied van forged blades en het nieuwe 'Staff Model' sluit hier naadloos bij aan. Waarschuwing: alleen voor héél goede golfers.
Wilson Staff model: the blade is back

Met ijzers van Wilson werden meer Majors gewonnen dan met welk ander merk dan ook (61), maar het zwaartepunt hiervan lag wel in de jaren '40, '50 en '60 van de vorige eeuw, toen cavity backs nog niet bestonden.

Ook de nieuwste blade is alleen bedoeld voor de allerbeste ball strikers ter wereld, zoals Gary Woodland en mede-ontwerper Brendan Steele, die de bal maximaal willen kunnen manoeuvreren.

De Staff model ijzers hebben dezelfde look als de FG Tour 100 ijzers, met een compact clubhoofd en een messcherpe toplijn. Ze worden gesmeed van zacht 8620 koolstofstaal en afgewerkt met een klassieke, gepolijste finish.

De Fluid Feel Hosel wordt helemaal doorgeboord tot de zool, wat helpt om gewicht te besparen en volgens de designers het gevoel verbetert.

Het clubblad wordt zeer precies gefreesd, om de controle en consistentie te optimaliseren. Diamantvormige inkeping accentueren de groeven.

Zoals gezegd: amateurs mogen alleen naar deze ijzers kijken, en zich verwonderen hoe de grote jongens die minuscule sweetspot weten te vinden.

Met dit soort 'botermessen' werd het spel vroeger dus gespeeld... respect. Zelfs de meeste tourprofessionals krijgen tegenwoordig liever voor wat meer hulp.

Prijs: $ 1200,-

www.wilsongolf.com

Laatste nieuws