Huizing zakt weg op slotdag Challenge Tour

Wiesberger beste in Made in Denmark

huizing

Ondanks een prima negende plaats zal de man uit Soest met gemengde gevoelens terugkijken op het D+D Real Chech Challenge. Met nog achttien holes te spelen stond Huizing immers op de tweede plaats, en bedroeg de achterstand op koploper McGowan slechts twee slagen.

Na afloop van de allesbeslissende laatste ronde stond McGowan nog altijd eerste - waarmee de routinier zijn derde Challenge Tour zege veiligstelde - en stond Huizing negende, na zijn zege in het Jordan Open de tweede top-10 van het seizoen.

Waar Huizing op vrijdag en zaterdag laag ging om zich naar de bovenste regionen van het leaderboard te spelen, lukte dat op de slotdag niet. De twee birdies waren te weinig om de winnaar bij te houden, zeker omdat Huizing ook maar liefst vijf bogeys moest slikken op weg naar een ronde in 74 slagen.

Met een totaal van tien onder par werd Huizing wel de beste Nederlander in Praag: Darius van Driel eindigde met -7 als gedeeld vijftiende, Reinier Saxton werd met -4 gedeeld 28ste en Wil Besseling besloot het toernooi met -1 als nummer 43.

Het altijd goed bezochtte Made in Denmark evenement van de Europese Tour werd tegelijkertijd een prooi voor Bernd Wiesberger. De Oostenrijker had op de slotdag aan een ronde in 66 slagen genoeg om met een totaal van -14 de rest van het veld voor te blijven.

Einduitslag Challenge Tour

Einduitslag European Tour

Tour
  • Golfsupport