Garmin G80: gps en launch monitor

De Approach G80 geeft je niet alleen de afstanden tot de vlag of hindernissen, maar houdt op de drivingrange – of beter nog: achterin de tuin – ook je clubhoofdsnelheid, afstanden en tempo bij.

Garmin G80: gps en launch monitor

Deze met een 3,5 inch kleurenaanraakscherm uitgeruste gps-handheld wijst je met gedetailleerde kleurenkaarten de weg op 41.000 golfbanen over de hele wereld.

Je krijgt tot op de meter te zien hoe ver het tot de vlag is en waar de green begint en eindigt. Ook lay-up afstanden en dog legs worden duidelijk aangegeven. 

Met één druk op het scherm weet je de afstand tot elke plek in de baan, zodat je kunt kiezen welke club je moet slaan om vóór de bunker te blijven of weet hoeveel meter je moet overbruggen om juist óver het water te slaan.

Allemaal onmisbare informatie voor een goede ronde, maar niets nieuws onder de zon...

Maar Garmin heeft voor het eerst een gps-handheld uitgerust met een rader en versnellingsmeter, waardoor de G80 tevens fungeert als launch monitor.

Verwacht geen stroom aan data zoals bij de Trackman – die dan ook veertig keer zo duur is – maar je krijgt handige informatie over clubhoofdsnelheid, balsnelheid, smashfactor (energieoverdracht op de bal), swingtempo en geschatte afstand.

(Vergeet niet: ook dure launch monitoren maken inschattingen van de afstanden die je slaat.)

Met deze informatie kun je op de drivingrange veel gerichter oefenen op de consistentie van je slagen. En dat kan op zijn beurt wonderen doen voor je scores.

De G80 heeft vier verschillende oefen- en game-modi, waardoor trainen nog leuk wordt ook. Je kunt zelfs met meerdere personen virtuele ronden spelen op de 41.000 voorgeladen banen – met kaarten van de holes.

De oplaadbare batterij houdt het tot vijftien uur vol, dus na een uitgebreide opwarmsessie op de drivingrange is er nog voldoende 'prik' over voor een rondje.

De Approach G80 is natuurlijk compatibel met de gratis Garmin Golf app (zowel iPhone als Android), zodat je resultaten kunt bijhouden en vergelijken met andere gebruikers.

Prijs: € 500

www.garmin.nl