Kaymer op kop, Luiten levert in

Weer moest Joost Luiten zijn meerdere erkennen in de tweede negen van Muirfield Village. Martin Kaymer leidt. Anne van Dam mistte de cut in het U.S. Women's Open.
Kaymer op kop, Luiten levert in

Net als in de vorige twee ronden speelde Luiten een prima eerste negen (twee birdies), maar zat de tweede negen hem weer dwars (vier bogeys).

Gerekend over drie ronden won de Nederlander voor de turn zeven slagen op de baan en leverde hij er na de turn maar liefst negen in.

'Dat verschil is veel te groot', reageerde hij op zijn website. 'Op de tweede negen heb ik gewoon te veel fouten gemaakt. Hopelijk kan ik het toernooi goed afsluiten en wordt ik die tweede negen holes van Muirfield Village wel de baas.'

Met zijn 74 (+2) leverde Luiten op dag drie een kleine tien plaatsen in en hij begint de slotdag op de 63ste plaats (+2).

Hij is trouwens niet de enige die moeite heeft met de back-nine.

Tiger Woods begon met vier birdies op zijn eerste negen en naderde de leiders zelfs tot op drie slagen, maar na de turn moest hij zijn aanval opgeven door twee bogeys en een double bogey. Hij begint de slotdag op een 25ste plaats.

De speler die de lastige baan van Jack Nicklaus tot nu toe het best weet te bestrijden is er een 'uit de oude doos'.

Althans, Martin Kaymer is pas 34, maar de laatste keer dat de Duitser met een bokaal in de handen stond was in 2014. Daarna was het sappelen en intussen vinden we zijn naam pas terug op de 186ste plaats van de wereldranglijst

Maar ja, dit is wel de man die het PGA Championship, het U.S. Open het The Players achter zijn naam heeft staan, dus hij weet hoe je moet winnen.

Kaymer staat na drie ronden op -15 en heeft twee slagen voorsprong op Adam Scott (-13) en vier op een groep met Jordan Spieth en Hideki Matsuyama.

Als ik win is het fantastisch, maar als het niet lukt zal het me zeker helpen, de komende drukke zomer', probeerde Kaymer de druk wat van de ketel te halen.

'Je hebt te maken met zenuwen en spanning en eigenlijk weet je van tevoren niet hoe je hierop zal reageren. Daar kun je je niet op voorbereiden. Maar ik speel goed en heb op dit moment geen zwakke punten.'

De Duister heeft deze week wel één heel sterk punt: zijn putter. Hij mistte nog niet van binnen de drie meter en staat eerste in Strokes Gained: Putting.

Als hij bovenaan die statistiek weet te blijven, heeft hij een kans om voor het eerst in vijf jaar weer eens te winnen. No pressure...

Leaderboard

In het U.S. Women's Open mistte Anne van Dam met 71-75 de cut op één slag.

Leaderboard

Laatste nieuws