Van Driel knap tweede in Belgian Knockout

Alleen Migliozzi te sterk voor Nederlander
darius van driel

Uiteindelijk duurde het Belgian Knockout net negen holes te lang voor de inwoner van Den Haag. De vandaag dertig jaar geworden Van Driel kreeg in twee dagen medal matchplay bijna al zijn tegenstanders knockout, maar bleek in de finale niet opgewassen tegen het geweld van de Italiaan Guido Migliozzi.

'Mijn gameplan was deze week steeds om mijn tegenstander direct onder druk te zetten, maar vanmiddag was ik het die steeds onder druk stond. Hij stond de bal zó ontzettend ver te slaan, en ook nog eens recht, daar kon ik niet veel tegenin brengen', aldus Van Driel die zelf ook niet kort was van de tee, maar nu echt een maatje te klein was voor de drives van de Italiaan die op meerdere par-4's de green haalde vanaf de tee.

'Omdat hij zo speelde als hij speelde moest ik mijn gameplan ook aanpassen, maar dat leverde ook niet het juiste resultaat op. Je probeert het nog wel op acht en negen, maar er zat niet meer in dan dit. Jammer, maar ik denk dat ik heel trots mag zijn met deze tweede plaats. Had je me dat aan het begin van de week aangeboden dan had ik er direct voor getekend. Nu is het even zuur, maar ik denk dat ik er snel vooral heel blij mee ben.'

Die blijdschap komt niet alleen voort uit het goede spel dat hij de hele week liet zien, Van Driel erkende zonder dralen dat de cheque van ruim honderdduizend euro, óók voor blijdschap zorgde.

'Er zijn dagen dat ik minder bijgeschreven krijg op mijn rekening', zei hij lachend toen het prijzengeld ter sprake kwam. 'Natuurlijk is het heel fijn om zo'n bedrag te winnen, het maakt je budgetering voor de rest van het jaar, voor volgend jaar misschien ook wel, meteen heel anders. Ik moet het nagenoeg zonder sponsors stellen dus dan is zo'n bedrag van grote waarde, kan het allerlei dingen met reizen en coaching net even makkelijker maken. Maar misschien dat deze uitslag me ook wel wat nieuwe sponsors oplevert, ik denk dat ik me deze week wel aardig op de kaart heb gezet.'

Op basis van de tweede plaats stijgt hij niet alleen met stip op de order of merit (109e), maar mag hij ook deelnemen aan de volgende wedstrijd van de Europese Tour.

'Ik moet nog even kijken of ik dat ga doen. In principe blijft mijn focus om dit jaar te promoveren naar de Europese Tour. Dat kan via de ranking van de Challenge Tour, maar nu misschien ook wel via de Europese Tour. Met een zege was ik er meteen geweest, maar wie weet kan ik wat invites krijgen en zo de nodige euro's bij elkaar krijgen. Maar nogmaals, daar ga ik de komende tijd nog eens goed naar kijken, maar zoals het er nu voorstaat blijft het de Challenge Tour. 

Wie ze in elk geval niet meer terug zien is de winnaar van deze week Guido Migliozzi. De Italiaan speelde vorig jaar op de Challenge Tour, haalde de vijftiende kaart op Qualifying School op, en wint nu al voor de tweede keer in 2019 na eerder de titel te hebben gepakt in het Kenia Open. 

Einduitslag

Laatste nieuws