Titleist TS1 driver: lichtgewicht power

'There are more ways to speed', zegt Titleist en daarom brengt de producent een vierde TS driver op de markt. De TS1 weegt slechts 275 gram en presteert het best bij bescheiden swingsnelheden.
Titleist TS1 driver: lichtgewicht power

Als je maar weinig swingsnelheid genereert, scheelt het een slok op een borrel als je een lichtere club in je handen hebt. Titleist heeft de TS1 op strategische plaatsen 'afgeslankt' en lichte componenten gebruikt om de vertrekhoek en afstand bij lagere snelheden te optimaliseren – zonder in te leveren op de aanpasbaarheid en stabiliteit.

'Senioren, vrouwen, junioren, eigenlijk kan iedereen met een bescheiden swingsnelheid profiteren van de power van de TS1', zegt Josh Talge, vice president marketing bij Titleist. 'Hij is ontwikkeld voor golfers die de driver met 85 mph of minder snelheid swingen, en tweehonderd meter of minder slaan.'

Met zijn 275 gram is de TS1 maar liefst 45 gram lichter dan de TS2, wat in 'driverland' gigantisch veel is.

Er is 8 gram bespaard in het clubhoofd, maar de grootste winst is behaald met extreem lichte shafts. De Fujikura Air Speeder weegt maar 40 gram (35 in een L-flex) en de MCA Fubuki MV is met zijn 45 gram (39 gram in een L-Flex) ook geen zwaargewicht. Ze zijn ontwikkeld om de bal moeiteloos de lucht in te helpen.

De 32-grams Golf Pride Tour Velvet 360 Lite grip is ook nog eens 20 gram lichter dan het standaardmodel.

Naast de lichtgewicht configuratie en de extra spin voor een hoge balvlucht heeft de TS1 ook een lichte draw-instelling, wat in de meeste gevallen ook afstandswinst moet opleveren.

Minder gewicht heeft altijd de potentie voor meer clubhoofdsnelheid, maar Titleist heeft er alles aan gedaan om niet in te leveren op de eigenschappen van de succesvolle TS drivers.

Dus je krijgt nog steeds de stabiliteit (MOI) en vergevingsgezindheid door het laag en diep geplaatste zwaartepunt, de SureFit hosel met 16 onafhankelijke instellingen voor loft en lie om de balvlucht te beïnvloeden (fade/draw en hoog/laag), een zoolgewicht om het gewicht van het clubhoofd 10 gram aan te passen, en het clubhoofd met verschillende diktes om ongeacht het balcontact zo veel mogelijk balsnelheid te genereren.

Titleist is ervan overtuigd dat er nu een TS driver voor elke golfer is. De TS1 is dus de oplossing voor lagere swingsnelheden, de TS2 biedt maximale vergevingsgezindheid, de TS3 heeft de meeste aanpasbaarheid om de balvlucht te kunnen beïnvloeden en de TS4 genereert lage spin bij hoge swingsnelheden.

Om te weten welke eigenschappen het best bij jouw swing passen, moet je je natuurlijk altijd laten fitten. De TS1 is vanaf eind juni beschikbaar voor fittingsessies en ligt vanaf 27 juli in de winkel.

Prijs: € 549

www.titleist.com

Laatste nieuws