Haagsche nog steeds nummer 1

Voor het vijfde jaar op rij is de Koninklijke Haagsche in de Golfers’ Choice Ranking verkozen tot de Beste Golfclub van Nederland.

Haagsche nog steeds #1

De Golfers’ Choice ranglijsten zijn samengesteld op basis van meer dan 375.000 beoordelingen op Leadingcourses.com van golfers uit binnen- en buitenland.

Sinds 2015 beoordelen golfers die gebruikmaken van Leadingcourses.com de club (algemene indruk) én de baan van de Koninklijk Haagsche als beste van Nederland. Op hun lauweren rusten kunnen ze bij de Wassenaarse club echter niet, want de 'Oude Dame' wordt op de hielen gezeten door clubs die een stuk jonger zijn.

Het verschil in de ranglijst voor beste clubs tussen de Haagsche (cijfer: 8,9) en nummer twee The Dutch (8,9) is namelijk slechts één honderdste! En Bernardus Golf, een nieuwe ster aan het firmament, komt vanuit het niets binnen op nummer drie en doet met een 8,7 direct van zich spreken.

Voorzitter Jan van Zuuren van de Koninklijke Haagsche reageerde enthousiast op de uitverkiezing: ‘Wij zijn ontzettend trots dat wij deze prijs voor het vijfde achtereenvolgende jaar in de wacht hebben weten te slepen. Het is een erkenning voor iedereen die binnen onze vereniging bijdraagt aan de realisering van onze doelstellingen: een golfbaan en natuurbeheer van het hoogste niveau.'

'Er zijn meerdere rangschikkingen en elke hoge waardering is eervol, maar deze van Leadingcourses.com is extra bijzonder omdat het een consumentenprijs is en er de hoge waardering uit blijkt van de gebruikers van onze faciliteiten, de golfers, onze gasten.’

In de ranglijst van Beste Golfclub gaat het om de algemene indruk van de totale golfclub. De facetten die meewegen voor het cijfer zijn: de golfbaan, de algemene indruk van de club, het onderhoud, voorzieningen zoals de oefenfaciliteiten, het clubhuis en de prijs-kwaliteitverhouding.

Bekijk hier de 100 Beste Golfclubs van Nederland

De ranking voor Beste Golfbaan wordt nog altijd gedomineerd door 'Oude 9'. Achter de Haagsche (9,1) vinden we Utrechtste Golfclub De Pan (9,0) en De Noordwijkse (8,9). Ook hier maakt The Dutch echter een sprong van 6 naar 4.

Bekijk hier de 100 Beste Golfbanen van Nederland

(Persbericht)