Woodland houdt stand

Koepka op de loer

woodland

Het wordt voor de golfliefhebbers in Nederland een hele klus om het einde van het U.S. Open te halen - de laatste bal valt pas tegen 04.00 in de hole - maar aan de spanning zal het niet liggen. Na 54 holes is het weliswaar nog altijd Gary Woodland die het veld aanvoert, de wedstrijd ligt nog volledig open.

De Amerikaan en de Engelsman Justin Rose gaven elkaar ook in de derde omloop nauwelijks iets toe. Rose liep met een rondje in 68 slagen één slag in op de koploper, waardoor het verschil tussen de twee hoogst geklasseerde spelers terugliep tot precies één slag: -11 om -10.

'Ik sta er goed voor', aldus Woodland. 'Je komt hier met het idee om mee te doen om de overwinningen of jezelf daar in elk geval een kans voor te geven en dat ik precies wat ik gedaan heb na 54 holes. We zien morgen wel wat er verder gebeurt, ik moet in elk geval zorgen dat ik er klaar voor ben.'


Gaat het in de laatste ronde dan alleen om Rose en Woodland? Het is niet waarschijnlijk. De nummers drie staan weliswaar vier slagen achter, het zijn niet de minste spelers die op het vinkentouw zitten met onder meer Louis Oosthuizen en (weer) Brooks Koepka die er alles aan zal doen zijn Majortotaal opnieuw verder op te voeren, terwijl ook Rory McIlroy (-6) zichzelf nog niet kansloos zal achten.

Leaderboard

Tour
  • Getty Images