ELTK's: Girls maken verwachtingen waar

Heren, dames en boys missen eerste flight
eltk

In een analyse vooraf stelde bondscoach Maarten Lafeber dat het team van de girls het wel eens goed kon gaan doen op El Saler. Sterker, hij rekende zelfs op een plek in de eerste flight en dus kans op een medaille.

Onder aanvoering van captains Myrte Eikenaar en Dewi-Claire Schreefel plaatsen de meisjes zich als achtste en laatste voor de eerste flight ondanks een lastige tweede ronde. Met +40 had het Nederlandse zestal zeven slagen voorsprong op nummer 9 Frankrijk.

Met de girls is wel meteen het enige team genoemd dat zich een plek bij de beste acht van Europa wist te verwerven. Bij de boys (14e / +46) en de dames (18e / +37) was dat geen verrassing, maar dat de heren ook onderuit gingen zal als een teleurstelling zijn ervaren.

De Nederlandse mannen lieten dit jaar bij verschillende gelegenheden zien op de goede weg te zijn, met tal van topnoteringen en zelfs internationals zeges, maar op de Ljunhusen Golfclub in Zweden bleek een plek in de eerste flight te hoog gegrepen.

Met een totaal van zeventien boven par eindigde Oranje op de tiende plaats, drie slagen achter nummer acht Denemarken en maar liefst 36 slagen achter nummer 1 Ierland. Het Nederlandse zestal bracht in twaalf rondes maar twee rondes onder par binnen, en die twee scores van -1 waren ruim onvoldoende om de 76 en 77 die ook mee moesten worden geteld te compenseren.

De negende plaats is daarmee het hoogst haalbare voor het Nederlandse vlaggenschip al moet daarvoor in de eerste ronde wel direct een pikante partij gewonnen worden als de derby der lage landen op de rol staat.

Uitslagen en livescoring

Laatste nieuws