Nederlandse Golf Museum doet afstand van pronkstuk

De rijk gevulde vitrines van het golfmuseum in Afferden hebben de komende weken een lege plek nu één van de bekers is opgehaald.

golfmuseum

Het is alweer tien jaar geleden dat het Haags Historisch Museum een prachtige tentoonstelling had over de geschiedenis van de golfsport in Nederland onder de naam 'Nederland Golft'. Helaas betrof het hier een tijdelijke tentoonstelling en staan de meeste spullen alweer elders en verspreid door het land.

In 2016 opende in het Limburgse Afferden de deuren van het Nederlands Golfmuseum waar golfliefhebbers het hele jaar terecht kunnen om zich te laven aan de rijke geschiedenis van de sport.

Wie Limburg te ver weg vindt, moet zich behelpen met de kleine 'tentoonstellingen' die je in veel (vooral oudere) clubhuizen treft. Een kastje hier, een wandje daar, er is vaak wel wat te vinden, al moet je voor de echte parels de grens over. In Engeland en Schotland zijn op tal van clubs grote delen van het clubhuis ingericht als museum en kijken oude voorzitters je streng aan om ervoor te zorgen dat je niet met je handen aan de kunstwerken zit.

En wie weet loop je de beker die deze week werd opgehaald ook wel tegen het lijf als je naar het KLM Open gaat. De wisselbeker van de wedstrijd van de DP World Tour heeft zijn plekje in de vitrine even verlaten en zal de komende weken te bewonderen zijn op en rond het KLM Open.

Het Nederlands Golfmuseum ligt op het terrein van golfbaan Bleijenbeek.