Kouwenaar en Garcia winnen Dutch Junior Open

Nederlander mag zich opmaken voor KLM Open

djo

De 35e editie van het Zwitserleven Dutch Junior Open is gewonnen door Koen Kouwenaar met -14; hij bleef op Golfclub Toxandria vijf slagen voor op landgenoot Kiet van der Weele en de Chinees Guxin Chen, beiden eindigden met -9.

Bij de meisjes was Sofia Garcia uit Paraguay de sterkste; zij liet Nicola Slater met 4 verslagen verschil achter zich.

Op een door onweer meermaals onderbroken slotdag bracht de Nederlander Kouwenaar zijn slotronde in zeventig slagen en bracht daarmee zijn totaal op -14 . Op de 15e en 16e hole maakt Koen een bogey en maakte het toen erg spannend voor zichzelf maar gelukkig eindigde hij met twee birdies; terug naar -14.

'Ik was de beste gerankte speler van de wereldranglijst, dus een complete verrassing is het niet, maar een overwinning als dit verwacht je natuurlijk niet. Er deden veel spelers mee die laag kunnen gaan dus ik ben erg blij met deze overwinning.'

Koen Kouwenaar heeft het deze overwinning een Wildcard voor het KLM Open in de wacht gesleept. Het KLM-open vindt in september a.s. plaats op Golfbaan The International in Amsterdam.

Sophia Garcia is bij de meisjes vandaag eigenlijk geen moment in de problemen gekomen en speelde een prachtige ronde van 69. Met een totaal van 281 over vier dagen was zij veruit de sterkste. De hoogst geklasseerde Nederlandse, Sophie Korthuijs, gaf als nummer vier elf slagen toe op de winnares.

Bij de landenwedstrijd was het dubbel feest voor Nederland. Het meisjesteam uit Nederland - bestaande uit Marloes van den Brink, Anouk Sohier en Sophie Korthuijs - eindigde als eerste. Bij de jongens waren ook de Nederlandse jongens favoriet. Het team (bestaande uit Koen Kouwenaar, Kiet van der Weele en Bob Geurts) mocht met de bokaal naar huis.

Einduitslagen

Clubs & amateurs
  • Bert van der Toorn