Fitzpatrick neemt de leiding in Tennessee

De 25-jarige Engelsman begint de derde ronde in Memphis met twee slagen voorsprong.

Matthew Fitzaptrick

Matthew Fitzpatrick had op dag twee van de FedEx St. Jude Invitational 64 slagen nodig voor de par-70 baan van de TPC Southwind.

De nummer 29 van de wereld kwam na een bogeyvrije ronde op een totaal van 131, negen onder par. Hij loste de Spanjaard Jon Rahm af als leider in deze wedstrijd van de reeks World Golf Championships.

Rahm liet vrijdag een 71 noteren. Hij is een van de vier spelers die met een score van 133 de tweede plaats delen.

Ook de Aussie Cameron Smith (68) en de Amerikanen Billy Foster (66) en Patrick Cantlay (68) staan op dit totaal.

‘Goed geputt’, zei Fitzpatrick na afloop. ‘En dat is eerder dit jaar wel eens anders geweest. En dat niemand mij hier vooraf als kanshebber noemde, maakt mij niets uit.’

Matthew Fitzpatrick won vijf toernooien op de Europese Tour. Dit jaar was een tweede plaats in de Arnold Palmer Invitational zijn beste resultaat op de PGA Tour. Vorige week werd hij 29ste in The Open. Een twaalfde plaats in het U.S. Open was Fitzpatricks beste finish dit jaar in een Major.

Het is de vijfde keer dat de uit Sheffield afkomstige speler na 36 holes aan de leiding gaat, al was dat nooit op het Amerikaanse circuit. Hij is twee uit vier met zeges in het Brits Masters 2015 en het Nordea Masters 2016.

Ziggo Sport Golf zendt de derde ronde zaterdag van 18.00 tot ongeveer 24.00 uur rechtstreeks uit.