Titleist TS Hybrides: meer snelheid

Net als de drivers en woods zijn de TS hybrides gebouwd rond het nieuwe Speed Chassis, wat zorgt voor meer balsnelheid en dus meer lengte.
Titleist TS Hybrides: meer snelheid

Wat Titleist betreft zijn hybrides geen rescue clubs maar scorende clubs. De nieuwe lijn slaat ver, heeft een hoge balvlucht en is accuraat, zodat je met deze vervangers van de lange ijzers gewoon voor de vlag kunt gaan.

De TS2 is de meest vergevingsgezinde van het stel en hij past het best bij spelers met een vlakke swing die de bal van het gras vegen. De bal gaat makkelijk de lucht in en het grotere profiel geeft vertrouwen.

De TS3 geeft optimale controle voor spelers die een steile swing hebben en meer op de bal in slaan, zoals met een ijzer. Deze hybride heeft een compacter clubhoofd met een vierkante teen en genereert een iets strakkere balvlucht waarmee de bal beter te manoeuvreren is.

De extra lengte en balsnelheid in vergelijking met de voorgangers is te danken aan het zogenoemde Speed Chassis dat ook wordt gebruikt bij de TS drivers en woods.

Titleist heeft het voor elkaar gekregen het clubblad 16 procent dunner en dus flexibeler te krijgen, wat resulteert in meer balsnelheid en extra vergevingsgezindheid.

Naast het clubblad is ook de kroon dunner, waardoor het zwaartepunt lager ligt en de bal hoger vertrekt en minder spin krijgt – een garantie voor veel lengte. De stabiliteit (MOI) is 10 procent toegenomen, wat je merkt als je de sweetspot mist.

Beide hybrides zijn uitgerust met de SureFit hosel om de balvlucht te optimaliseren. Er zijn zestien onafhankelijke instellingen voor loft (hoog/laag) en lie (links/rechts) beschikbaar.

De TS2 is verkrijgbaar met 17, 19, 21, 23, 25 en 27 graden loft. Bij de TS3 kun je kiezen voor 19, 21, 23 of 25 graden.

De prestaties kunnen voor elke swing worden geoptimaliseerd met vier standaard high-end shafts: de Kuro Kage Dual Core Black 60 (hoge vertrekhoek, bescheiden spin), de Tensei AV Series Blue 70 (gemiddelde vertrekhoek en spin), de HZRDUS Smoke Black 80 (lage/gemiddelde vertrekhoek en spin) en de Even Flow T1100 White 90 (lage vertrekhoek en spin). Daarnaast zijn er ook nog custom shafts beschikbaar.

De TS hybrides liggen vanaf 30 augustus in de winkel. Fitten kan vanaf 6 augustus.

Prijs: € 299

www.titleist.com

Laatste nieuws