Mizuno MP-20 ijzers: koper voor meer gevoel

De drie nieuwe MP-20 ijzers zijn uitgerust met een laag koper in het clubhoofd om bij impact een nog beter gevoel te geven.
Mizuno MP-20 ijzers: koper voor meer gevoel

De MP-20 ijzers komen in september op de markt en vervangen de MP-18 lijn. De MP-20 MB, MMC en HMB ijzers kunnen net als hun voorgangers goed worden gecombineerd in één set.

Zoals altijd worden de ijzers gesmeed uit één blok staal – bij grain flow forging wordt de vleug van het staal één kant op gedwongen, wat zorgt voor een dichtere en consistentere structuur en een solide gevoel.

Daarnaast hebben de MP-20's ook een laag koper gekregen, net als het legendarische TN87 model uit 1988. Dit zorgt volgens de Japanse meestersmeden voor 'extra lagen van gevoel bij impact'.

'Veel moderne muscleback zijn gebaseerd op Mizuno blades, maar wat onze ijzers zo bijzonder maakt kun je niet zien', zegt hoofdontwerper Chris Voshall.

'Als je de chromen finish eraf zou kunnen pellen, vind je hieronder een mix van nikkel en zacht koper voordat je bij de gesmede basis komt. Onder een microscoop zie je dat de vleug van het staal perfect doorloopt van de hosel naar de teen, met een compactere structuur in het slagvlak. Ontwerpers kunnen onze designs namaken, maar niet wat er binnenin zit'

De MP-20 MB is een pure muscleback voor de beste spelers ter wereld, gesmeed van zacht 1025E koolstofstaal. Door de enigszins taps toelopende toplijn gewelfde zool kon het gewicht beter verspreid worden, om de verticale stabiliteit (hoog/laag op het clubblad) te verbeteren.

De MP-10 MMC valt onder het kopje 'cavityback voor de betere golfer' en combineert meerdere materialen: koolstofstaal, titanium en wolfraam. Hierdoor biedt hij meer speelbaarheid dan de MB, ondanks het feit dat hij dezelfde afmetingen heeft.

De MP-20 HMB is een nieuw soort hybride muscleback. In het staal van de nek en het clubblad is het element Chromoly verwerkt om het sterker en dunner te kunnen krijgen. Het holle design is gebaseerd op de driving irons op de tour, maar het concept is nu doorgevoerd tot en met de wedges.

De MP-20 HMB heeft het formaat, de vorm en de offset van van een klassieke Mizuno muscleback, maar dan met een bredere zool, extra vergevingsgezindheid en meer balsnelheid.

In de lange ijzers (2-7) hebben een clubblad van Chromoly staal met verschillende diktes en 12 gram wolfraam voor extra stabiliteit en een hogere vertrekhoek, terwijl de korte ijzers (9-PW) zijn gesmeed van zachter 1025E koolstofstaal voor optimale feedback.

Prijs (per ijzer): € 195 (MB), € 215 (MMC), € 235 (HMB)

golf.mizunoeurope.com

Laatste nieuws