Getest: waterdichte FootJoy Hydroknit

Pronkstuk van de FootJoy herfst/winterkledinglijn 2019 is de Hydroknit: een waterdichte pullover.

FootJoy Hydroknit: waterproof comfort

'Er is geen slecht weer, alleen slechte kleding', zei mijn opa altijd en FootJoy hangt hetzelfde principe aan. De producent vindt dat je elke dag moet kunnen golfen, ongeacht het weer, wat resulteert in kleding die golfers droog en warm het winterseizoen door helpt.

Voor golfers is waterdichte kleding echter alleen interessant als je er ook fatsoenlijk in kunt bewegen, en wat dat betreft gooit de nieuwe Hydroknit hoge ogen.

Dit bovenstuk combineert de waterdichte eigenschappen van een conventionele geweven 'buitenlaag' met het comfort, de stretch en de diversiteit van een 'middenlaag' Ofwel: hij draagt als een pullover, maar houdt je wel droog.

De drielaagse stof is ademend, flexibel en zacht, terwijl een DWR finish water afstoot en voorkomt dat de stof verzadigd raakt. Ook de naden zijn volledig waterdicht en met een waterproof rating van 15.000 millimeter blijf je zelfs in de ergste stortbui droog. Gegarandeerd drie jaar lang.

Een elastische boord zorgt voor een flexibele pasvorm, de schuine naad (raglan) waarmee de mouwen aan de romp zijn bevestigd geeft bewegingsvrijheid tijdens de swing en in de binnenzak hou je ook je scorekaart probleemloos droog.

Zoals altijd is de complete najaarslijn speciaal ontwikkeld om via 'laagjes' flexibel in te kunnen spelen op wisselende weersomstandigheden. Denk hierbij aan basislagen, polo's, pullovers/sweaters en outerwear – in corresponderende kleurthema's.

Nieuw in de 'middenlaag' zijn de Wool Blend 1.4 Zip Lined Pullovers. Deze bieden de warmte en het comfort van natuurlijke stof, terwijl ze beter beschermen tegen de wind en de kou.

De lichtgewicht Hydrolite regenkleding is met de HLV2 zelfs nog 15 procent lichter geworden dan zijn voorganger, met beduidend meer stretch.

Beide kledingstukken zijn ook in de groeiende Golf Leisure vrouwenlijn terug te vinden.

Prijs: € 239

www.footjoy.co.uk

Golfers Magazine zegt: 'Golfers houden niet van regenpakken omdat ze de bewegingsvrijheid tijdens de swing beperken. FootJoy slaagt er met de HydroKnit in om dit probleem op te lossen.'

'Ja, de uit drie aan elkaar verbonden lagen bestaande stof is – ook zonder GoreTex – volledig waterdicht. Tijdens een rondje 'zondvloedgolf' liep het water er de eerste negen gewoon vanaf, terwijl het na de turn wel vocht begon op te nemen, maar er kwam geen druppel doorheen.'

'En ja, het materiaal is zeer zacht, licht en flexibel, waardoor je je schouders tijdens de swing bijna zonder restricties kunt draaien en de HydroKnit relatief weinig geluid maakt.'

'Missie geslaagd dus.'

'Maakt dat de HydroKnit ook een pullover? Mmmm, daarover is de jury nog in beraad. Misschien kan FootJoy in de volgende versie de van de regenjacks geleende boorden vervangen door meer flexibele exemplaren, zodat je de mouwen kunt opstropen – dat zou het pullover-gevoel in ieder geval vergroten.'

'Maar wat maakt het uit of je de HydroKnit een waterdichte trui noemt of een extreem zacht en soepel regenjack? Hij doet wat hij belooft.'