Test: PuttOut Pressure Putt Trainer

Een oefenputtjein thuis blijft anders dan het echte werk in de baan, maar de Pressure Putt Trainer voert de druk flink op en straft gebrek aan accuratesse meedogenloos af. Een verslavende puttsyteem.
PuttOut Pressure Putt Trainer

Meer dan veertig procent van de slagen tijdens een ronde golf maak je met een putter, dus oefenen op dit onderdeel een zeer effectieve manier om beter te gaan scoren.

Heb je elke tafel- en stoelpoot in de huiskamer intussen wel gehad en ken je iedere subtiele break in het tapijt? Dan kun je je trainingsniveau opschroeven met de Pressure Putt Trainer.

Dit ogenschijnlijk simpele hulpmiddel geeft feedback over je putt en heeft daarnaast een 'minidoel' voor hardcore trainingsbeesten.

De Pressure Putt Trainer is een gewelfde kunststof 'helling' met daarvoor een witte cirkel ter grootte van de hole.

Sla de bal in de 'hole' en hij komt precies zo ver van de helling terugrollen als hij achter de hole zou zijn geëindigd bij een misser. Zo werk je dus zowel aan de richting als de afstandscontrole.

Putt op de verkeerde lijn en de bal vliegt komt schuin terugrollen of vliegt er aan de zijkant van de helling af. In het laatste geval moet je overigens wel een flinke push of pull slaan.

Wil je de training uitdagender maken, dan kun je de 'stop' van de 'minihole' op het midden van de helling naar beneden klappen. Alleen als je de bal met de perfect lijn en snelheid putt zal hij in het gat blijven zitten.

Dit is een uitdaging, van welke afstand dan ook, waardoor de moeilijkheidsgraad gigantiisch omhoog schiet. In het begin is dat behoorlijk frustrerend, maar na een paar succesvolle pogingen ook verslavend. En het dwingt je om meer te focussen, wat moet helpen om ook later in de baan solide putts te slaan.

Je kunt Pressure Putt Trainer eenvoudig inklappen, waardoor hij prima in je golftas past en je 'm ook op de oefengreen kunt gebruiken. Dan hoef je bij het trainen van korte putts niet steeds de bal uit de hole te halen. De rubberen zool heeft spikes om het apparaat op elke ondergrond op zijn plaats te houden.

Er is goed nagedacht over hoe de Pressure Putt Trainer het niveau van je oefensessies op de green kan opschroeven en de constructie en materialen zijn van hoge kwaliteit. 

Je kunt 'm ook goed combineren met de puttmat en puttspiegel van PuttOut, om alle onderdelen van je set-up en puttingstroke te controleren en trainen.

Prijs: £ 20

www.puttout.golf

Golfers Magazine zegt: 'Een oefenputt is altijd anders dan het echte werk in de baan, maar de Pressure Putt Trainer voert de druk flink op en straft gebrek aan accuratesse meedogenloos af.'

'Dit ogenschijnlijk simpele hulpmiddel geeft belangrijke feedback over de lijn en snelheid van je putt, maar hij onderscheidt zich van de concurrentie door de minihole die de moeilijkheidsgraad enorm vergroot. Hier kunnen zelfs hardcore trainingsbeesten hun tanden op stukbijten, want het is van elke afstand verschrikkelijk moeilijk. Pas op, want de frustratie wordt na een aantal succesvolle pogingen razendsnel een verslaving.'

'Daarnaast dwingt dit minidoel je om nog meer te focussen, wat zou moeten helpen om ook onder druk in de baan solide putts te slaan.' 

'Er is goed nagedacht over hoe de Pressure Putt Trainer het niveau van je oefensessies op de green kan opschroeven en de constructie en gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit.'

'Hij is niet goedkoop, maar brengt je putten wel naar een hoger niveau als je elke tafelpoot in de huiskamer wel hebt gehad en iedere subtiele break in het tapijt kent.'

Andere oefenmiddelen van Puttout:

Putting Mirror
Prijs: £ 50
De compacte puttspiegel van PuttOut is een ideaal hulpmiddel om je set-up en stroke te controleren en optimaliseren. Het krasvrije, reflecterende oppervlak laat zien of je ogen wel goed boven de bal zitten, de magnetische oplijnhulpmiddelen kunnen worden aangepast om een consistentere puttingstroke te oefenen en een metalen poort kan helpen om inconsistenties aan te pakken of breaks te trainen. Dankzij spikes op de zool blijft de spiegel op elke ondergrond goed liggen. Hij wordt geleverd met bijpassende draagtas.

Pro Putting Mat
Prijs: £ 70
De 240 meter lange en 50 centimeter brede mat rolt met stimp 10, wat overeenkomt met een gemiddelde tot snelle Nederlandse green. Hij is verkrijgbaar in groen, grijs of blauw en voorzien van oplijntekens, doelen en markeringen om de snelheid te oefenen. Dankzij de stevige rubberen onderlaag ligt deze mat van PuttOut na het uitrollen op elk oppervlak meteen plat, zonder kreukels of bobbels. En dat hou je zo als je 'm weer opbergt in de bijgeleverde stevige kartonnen koker en handige draagtas.

Laatste nieuws