'Andere' Molinari leidt in Tsjechië

Met twee keer een 66 staat Edoardo Molinari halverwege het D+D Real Czech Masters aan kop. Thomas Pieters volgt op twee slagen.
'Andere' Molinari leidt in Tsjechië

De oudere broer van Majorwinnaar Francesco heeft drie toernooien op de Europese Tour achter zijn naam staan, won vijf keer op de Challenge Tour en speelde in 2010 in het winnende Europese Ryder Cup-team.

Geen misselijke carrière dus, maar uit de schaduw van zijn jongere broer zal de 38-jarige golfer uit Turijn zich niet meer spelen.

Dat betekent echter niet dat een overwinning in Tjechië niet heel welkom is, want de laatste titel dateert al weer uit 2017 en Francesco heeft de afgelopen jaren regelmatig zijn speelrecht moeten heroveren via de Qualifying School.

Tot nu toe is Molinari in Praag het toppunt van consistentie. Hij maakte in beide ronden zes birdies en hoefde nog geen enkele keer een slag in te leveren.

'Een equipmentwissel begin dit jaar heeft me geholpen', aldus Molinari. 'Ik voel me goed en heb veel plezier in het spel. De afgelopen jaren waren niet makkelijk, maar nu geniet ik volop.'

Thomas Pieters maakte één birdie minder en één bogey meer, zodat hij met nog 36 holes te gaan tegen een gat van twee slagen aankijkt.

Onder de achtervolgers is ook Robert Karlsson (-4), die een maand voor zijn 50ste verjaardag laat zien dat hij nog prima kan ballen. De Senior Tour is gewaarschuwd.

Leaderboard

Laatste nieuws