14 Nederlanders zeker van deelname aan 100ste KLM Open

Tien pro’s en vier amateurs hebben een plaats verdiend in het historische toernooi dat van 12 tot en met 15 september op The International in Amsterdam plaatsvindt.

klm open

Een aantal van hen heeft zich geplaatst als winnaar van nationale golfcompetities en sommigen hebben een wildcard gekregen van toernooidirecteur Daan Slooter.

Luiten en Lafeber

In 2013 en 2016 bracht Joost Luiten de Nederlandse fans in vervoering met zijn twee KLM Open-zeges. Maarten Lafeber was van 2000 tot en met 2013 actief op de European Tour en won het Dutch Open in 2003 in Hilversum. Dit jaar speelt Lafeber zijn 23ste KLM Open, daarmee is hij van alle deelnemers recordhouder wat betreft aantal deelnames. Johannes Veerman, speler van de Asian Tour die zowel in het bezit is van een Amerikaans als Nederlands paspoort, kreeg van de toernooidirectie een van de internationale wildcards.

Plaatsing door Nationale Kampioenschappen

Mark Reynolds won dit jaar het Nationaal Kampioenschap Strokeplay voor PGA-professionals en plaatst zich daarmee voor het KLM Open. Davey Porsius veroverde afgelopen weekend de Twente Cup en pakte daarmee ook een startbewijs. Dankzij het goede spel van Mike Toorop maakt de golfer uit Hoorn ook aanspraak op een wildcard. Dit jaar werd Toorop professional en debuteerde in maart op de European Tour in het Qatar Masters.

Will Besseling, Max Albertus, Robbie van West en Dylan Boshart zijn op basis van hun goede spel beloond met een wildcard door toernooidirecteur Slooter. Voor Wil Besseling wordt het zijn elfde deelname aan het KLM Open. In 2017 boekte de Noord-Hollander zijn beste resultaat met een 20ste plaats.

Met deze toezeggingen is er nog één laatste wildcard te vergeven voor een Nederlandse professional.

Wildcards voor amateurs

Het KLM Open is ook een podium voor Nederlandse topamateurs om ervaring op te doen en zich te laten zien voor eigen publiek. Bovendien is het voor jonge spelers een uitgelezen kans om zich te meten met de professionals van de European Tour. Op voorspraak van de NGF zijn er tot op heden vier wildcards aangewezen en wordt er nog een vergeven na het Nationaal Open op de Hilversumsche van 4 tot 7 september.

Dario Antonisse (21) won op 1 juni het Nationaal Kampioenschap Strokeplay voor amateurs en daarmee ook een startbewijs voor het KLM Open. Hetzelfde geldt voor Koen Kouwenaar (21) die het Toxandria Jeugd Open op zijn naam wist te schrijven. Bob Geurts (20) won het International Dutch Amateur Championship en plaatste zich daarmee en Kiet van der Weele (19) verdient het exclusieve startbewijs voor zijn sterke spel dit seizoen.

Daan Slooter, toernooidirecteur van het KLM Open, is verheugd met de deelnemers. “We hebben elk jaar een unieke kans om spelers de ervaring te gunnen van een toernooi op de European Tour. Ik weet uit ervaring hoe waardevol dat is en we maken ons er ook altijd hard voor om dit te kunnen blijven doen. We gaan ook dit jaar de Robbie van Erven Dorens Trofee en de Gerard de Wit Medal aan waardige winnaars uitreiken.”