Huizing en Caron gaan laag

Veerman door in Duitsland, Lafeber naar huis
rowin caron

Voor het ingaan van de tweede ronde op Golf Bluegreen de Pléneuf Val André wisten de Nederlanders wat ze moesten doen. Een goede score neerzetten, zo niet om de cut te halen, dan toch zeker om een goede uitgangsositie te hebben voor het weekend.

Vooral Daan Huizing en Rowin Caron kweten zich uitstekend van die taak. Zowel de Brabander als de Soestenaar tekenden voor een ronde in 66 slagen en wonnen daarmee fors terrein. Huizing won 48 plaatsen en gaat met level par als gedeeld 24ste het weekend in Caron won zelfs 57 plaatsen om met +1 als gedeeld 35ste de tweede helft van het toernooi aan te vangen.

Ook de hoogste geklasseerde Nederlander op de Order of Merit overleefde de schifting, maar Darius van Driel heeft na twee keer een 71 (T47) nog wel wat werk te verzetten wil hij opnieuw een mooie klassering uit het vuur slepen. 

Voor Wil Besseling zit de door Josh Geary met -5 aangevoerde wedstrijd er op. Besseling kwam niet verder dan +13, staat daarmee ver in de achterhoede en kan zich op gaan maken voor het kLM Open.

Leaderboard

European Tour

De cut lag in Hamburg hoog, maar de +4 die nodig was om het weekend te halen in het Porsche European Open, bleek die grens ruim te hoog voor Maarten Lafeber, de enige speler met de Nederlandse vlag achter zijn naam in het veld.

Lafeber, volgende week ook actief in het KLM Open, gebruikte met +8 vijf slagen teveel om door te mogen naar het weekend waarbij vooral het slot van de tweede ronde een lelijke streep door de rekening was. Opeenvolgende bogeys op dertien, veertien en vijftien én een dubbele bogey op de par-5 achttiende kostten de Nederlandse routinier een plaats in het weekend.

Ondanks het ontbreken van een Nederlandse vlag op het leaderboard, is Oranje toch nog vertegenwoordigd in Hamburg. De Nederlandse Amerikaan Johannes Veerman (volgende week ook actief in het KLM Open) tekende na een eerste ronde in 76 slagen voor een 69 op de tweede dag en plaatste zich daarmee eenvoudig voor het weekend. Met een totaal van +1 staat hij vooralsnog gedeeld 32ste, tien (!) slagen achter koploper MacIntyre.

Leaderboard

Laatste nieuws