Jamieson aan kop, Garcia in de achtervolging

Halverwege het 100ste KLM Open meldde Sergio Garcia zich overtuigend als titelkandidaat, maar Scott Jamieson pakte op de valreep brutaal de leiding.

Jamieson aan kop, Garcia in de achtervolging

Jamieson speelde in de laatste flight en kwam in de schemer binnen, maar dat weerhield de Schot  er niet van de laagste ronde van de dag bij elkaar te spelen. De 65 (-7) bracht hem als enige in de dubbele cijfers staat (-11).

Toch zal Sergio Garcia met nog 36 holes te spelen volop vertrouwen hebben in zijn kansen om zijn naam op de bokaal te krijgen.

Het was dat zijn eagleputt op hole achttien een paar centimeter voor de hole bleef liggen, anders was de Spanjaard met slechts één slag achterstand op de leider het weekend ingegaan.

Even daarvoor had de flightgenoot van Joost Luiten van 190 meter een torenhoog ijzer recht op de vlak bij het water gestoken vlag geslagen. Dat is het spektakel dat het publiek wil zien. De Spanjaard speelt voor het eerst in Nederland en etaleerde vandaag meerdere malen zijn enorme talent.

Omdat de putter nog wel eens eigenwijs was, bleef het bij zes birdies en een bogey, maar met een 67 (-5) speelde de nummer 43 van de wereld zich nadrukkelijk in contention.

Ook Thomas Pieters (-7), Bradley Dredge (-7), Shubhankar Sharma (-6) en zelfs een trio Nederlanders gaat kansrijk het weekend in.

De hoogst geplaatste speler op de wereldranglijst, Patrick Reed, heeft op -3 wel een behoorlijke inhaalrace nodig, maar met zijn karakter kun je er zeker van zijn dat hij blijft knokken tot de 72ste hole.

Het woei vandaag in de middag minder hard dan gisteren en daarom daalde de cutlijn langzaam maar zeker naar -2.

Slachtoffer daarvan waren onder meer Martin Kaymer (-1) – die ondanks een fraaie 66 de 77 van gisteren net niet kon wegpoetsen – Nicolas Colsaerts (-1) en oud-winnaars Romain Wattel (-1) en Lee Westwood (+1).

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport