Dames stelen de show

Susan Hosang en Anne van Dam zorgden voor meer mooi rumoer in de golfwereld dan de Nederlandse spelers in het KLM Open.

Susan Hosang

Op een zonnige maar kille zaterdagochtend op The International levert de zoekopdracht ‘Susan Hosang’ in een zoekmachine meer dan honderdduizend resultaten op. ‘Anne van Dam’ is goed voor 28,7 miljoen hits.

Voorlopig moeten de zeven Nederlanders – inclusief Johannes Veerman – die het KLM Open de cut haalden het met een plekje het tweede plan doen. Dat zal vandaag misschien wel beter worden.

Maar toch.

Dat Anne van Dam vrijdag haar debuut niet in de foursomes maar in de fourballs maakte, lag voor de hand. Captain Catriona Matthew koos ervoor om de debutante in de middag samen met routinier Suzann Pettersen de baan in te sturen.

Het werd een mooie show die de Nederlandse op Gleneagles opvoerde. Zij was in hoge mate verantwoordelijk voor het volle punt dat Europa pakte (4 en 2).

De woorden van Suzann Pettersen na afloop spraken dan ook boekdelen: ‘I just want to say I had the best partner in the world today. I felt a bit like Seve out there – I was left and right and everywhere.

“When you have a superstar like this who just bombs it, you’ve got to be very happy. I mean, this girl, I think is the best golfer I’ve ever seen on the women’s side. Today she just was absolutely a rock star.’

Een dag eerder had de pas 100-jarige Susan Hosang voor heel wat glimlachjes op de gezichten van golfliefhebbers over de hele wereld gezorgd. De speelster van Golfclub ’t Jagerspaadje in Hilversum begon als zeventigjarige met golf en nog steeds gaat ze met veel plezier naar de baan.

Het optreden tijdens Beat The Pro was hartverwarmend. En de manier waarop ze in een strak tempo samen met de pro’s richting de green liep, maakte minstens evenveel indruk.

Columns
  • John Dekker en Golfsupport