Garcia en Shinkwin delen pole position

Na weer een foutloze ronde staat Sergio Garcia op de eerste startrij voor de titel in het 100ste KLM Open, maar hij heeft Calum Shinkwin nog niet kunnen afschudden.

Garcia en Shinkwin delen pole position

Tot vandaag voltooide Garcia op de Europese Tour nog nooit drie ronden achter elkaar met maar één bogey. Dat record staat in ieder geval in de boeken. Gisteren moest de Spanjaard op hole zes een slag inleveren, maar het was de enige in de 54 holes die het KLM Open oud is, en daarnaast wist hij ook zestien birdies te maken.

En -15 is goed voor de eerste plaats.

De gedeeld eerste plaats, want naast de Majorwinnaar en Ryder Cup-recordhouder vinden we gewoon de nummer 446 van de wereldranglijst: Calum Shinkwin.

De Engelsman had de leiding op de tee van de slothole zelfs solo in handen, maar hij sloeg zijn approach over de green in de bunker en kon geen up-and-down maken. Garcia maakte wel een birdie op de afsluitende par-5 en de nummer 43 van de wereld is morgen zonder twijfel de grote favoriet voor de titel  – zeker als hij de putter aan de praat krijgt.

Matt Wallace bewees vanochtend met een baanrecord (63) dat er lage scores te vinden waren op The International, maar opvallend genoeg liepen de leiders ondanks de perfecte omstandigheden niet echt weg. Garcia en Shinkwin staan na een 66 welliswaar twee slagen los, maar een handvol Engelsen en een Deen mogen nog steeeds hopen op een wondertje. 

Het rood-wit-blauw wordt in de top-10 vertegenwoordigd door Wil Besseling (69) en naast hem vinden we ook het zwart-geel-rood van onze zuiderburen.

Voormalig winnaar Thomas Pieters had voor zijn eerste negen maar liefst veertig slagen nodig en zakte tot buiten de top vijftig.

Na de turn ging zijn driver echter lopen en dat resulteerde in zes birdies en een tweede negen in slechts dertig slagen – een 'Luiten'tje dus. 'De vrouw van de scoring vroeg of het '40-30?' was geworden', lacht Pieters achteraf.

Met een 70 (-2) kwam de Belg gewoon de top tien weer binnen (-9) en hij weet hoe hij het morgen gaat aanpakken: 'Beter starten en dan zulke drives blijven slaan.'

Hopelijk is de kras op het clubblad van zijn driver geen barst, want als 'the big dog' eindelijk luistert en de bal meer dan driehonderd meter weg beukt, wil je geen reserve-exemplaar in het spel brengen. 

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport